Teknolojiseverlerin mutlaka izlemesi gereken en iyi teknoloji filmleri (Liste)
Okuma Süresi
6 dakika

Teknolojiyle yatan, teknolojiyle kalkanlar için hazırladığımız en iyi teknoloji filmleri listesi ile karşınızdayız. Kamera Aşçısı‘nın sizler için derlediği teknoloji konulu filmler listesinde son 20 yıla damga vuran filmleri bulacaksınız.

Teknoloji, sadece hayatımızı değiştirmekle kalmıyor aynı zamanda sinemayı da şekillendiriyor. Bu değişim sadece çekim ve prodüksiyon anlamında olmuyor tabi ki. Filmlerin konusu ve içerikleri de teknolojiyle birlikte şekilleniyor. Sinema tarihi boyunca geleceği ele alan bilim-kurgu türü en çok dikkat çeken türler arasında oldu. Bu sebeple biz de en çok tercih edilen türlerden biri olan bu kategoride milyonları ekran başına kilitleyen içerikleri sizler için derledik. Kamera Aşçısı‘nın Tekno Safari’ye özel seçtiği ve teknolojiseverlerin mutlaka izlemesi gereken en iyi teknoloji filmleri listesi ile karşınızdayız.

Mutlaka İzlenilmesi Gereken Teknoloji Konulu Filmler

Mutlaka İzlenilmesi Gereken Teknoloji Konulu Filmler

Milyonları ekrana kilitleyen ve teknolojiseverlerin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz ve muhakkak kendiniz için bir film bulacağınız teknoloji konulu filmler:

Ex Machina (2014)-7.7 IMDb

Ex Machina teknoloji filmleri

Alex Garland tarafından kaleme alınan Ex Machina aynı zamanda Garland’ın ilk yönetmenlik denemesi olan 2015 yapımı bilimkurgu psikolojik gerilim filmi. Ex Machina filminin konusu Nathan Bateman (Isaac) tarafından Turing testi için insansı robotu (Vikander) yapay zeka ile yönetmesi için davet edilen yazılımcı Caleb Smith’in (Gleeson) hikâyesini ele alıyor.

Who Am I (2014) -7.5 IMDb

who am i teknoloji konulu filmler

Ben Kimim olarak Türkçeleştirilen Who I Am Baran bo Odar’ın yönettiği 2014 tekno-gerilim filmidir. Film, Berlin’de küresel şöhrete yönelik bir bilgisayar korsanı grubuna odaklanıyor. Yer altı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir. Film, konusu sebebiyle Dövüş Kulübü ve Bay Robot ile karşılaştırılıyor.

Artificial Intelligence (2001) -7,2 IMDb

yapay zeka filmi teknolojik filmler

Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı yaptığı 2001 yapımı bilim kurgu filmi Artificial Intelligence (A.I.) benzersiz bir şekilde sevme yeteneği ile programlanmış çocuksu bir android olan David’in (Osment) hikâyesini ele alıyor.

Chappie (2015) – 6.9 IMDb

chappie-teknoloji-konulu-filmler

Bilimkurgu filmleiyle tanınan Neil Bloomkamp’ın 2015 yapımı filmi Chappie, hikâyesini Blomkamp’ın kısa filmi Tetra Vaal’tan alıyor. Devletin tek kolluk gücü haline gelen robotlar, devletin baskıcı tutumunu şiddetli bir şekilde uygulamaktadır. Fakat bu insanlar için bir hayli zorlu ve çekilmez bir hal alır ve insanlar robotlara karşı koymaya karar verir ve bu robotlardan biri insanlar tarafından çalınarak yeniden programlanır. Chappie adlı bu robot düşünebilir ve hisedebiliyordur.

Her (2013) – 8.0 IMDb

Aşk, yönetmenliğini ve senaristliğini Spike Jonze’un üstlendiği, romantik dram ve bilimkurgu türlerindeki 2013 çıkışlı Amerikan filmidir. Theodore, dairesinde tek başına yaşamayan bir adam. Ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır.

The Imitation Game: Enigma(2014) – 8,0 IMDb

teknoloji konulu filmler

Yönetmenliğini Morten Tyldum’un yaptığı, başrollerini Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley’in paylaştığı 2014 yapımı film,  Alan Turing adlı matematikçinin II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin kullandığı Enigma kodunu çözme çabasını ele alıyor. Ülkenin en önemli matematikçileriyle beraber seçilen Alan Turing grubun en hırslısı, aynı zamanda en zekisidir. Ancak zeki olduğu kadar da anlaşılması zor birisidir. Bu anlaşılmazlık grubu ve çevresindekileri ile arasında sorunlara yol açacak, başının belaya girmesine sebebiyet verecektir. Her şeye rağmen ülkesinin ve müttefiklerin geleceği ona bağlıdır. Karakterinden ödün vererek takım çalışmasına katılmalı ve bu şifreyi çözmelidir.

Pirates of Silicon Valley (TV Movie 1999)-7.2 IMDb

teknolojik filmler

Martyn Burke tarafından yönetilen Pirates of Silicon Valley,  Steve Jobs ve Bill Gates arasındaki rekabetin ilk günlerine odaklanıyor.  The Making of the Personal Computer adlı kitabına dayanan film, Jobs ve Gates’in ünivesite yıllarından başlayarak Microsoft ve Apple’ı kuruluşunu özetleniyor ve ilk kişisel bilgisayarı geliştirme rekabetini ele alıyor.

Upgrade (2018)-7.5 IMDb

Teknoloji konulu filmler

Teknoloji konulu filmler listesinde bir sonraki filmimiz Upgrade. 2018 yağımı filmde Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmiş ve yanı sıra belden aşağı felç olmuştur. Günün birinde bir milyarder muciten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Film, vücudunu bir çip implantı sayesinde yeniden kullanabilen bir adamın yaşadığı teknolojik dönüşümü konu alır.

The Social Network (2010) – 7,7 IMDb

teknoloji filmleri

Sosyal ağ üzerine anlatılan en sevdiğim filmlerden biridir. Mark Zuckerberg’in 2004 yılında günümüzün en önemli İnternet buluşlarından Facebook’u nasıl kurduğunu anlatan filmdir. 2010 yapımı David Fincher imzalı başrollerini Jesse Eisenberg ve Andrew Garfield’ın paylaştığı 3 Oscar ödüllü ABD filmidir.

Ready Player One (2018)-7.4 IMDb

teknoloji filmler

Yönetmenliği Steven Spielberg tarafından gerçekleştirilen ve Ernest Cline’nin aynı isimli romanından uyarlanan 2018 tarihli Amerikan yapımı bilimkurgu macera filmidir.  2045 yılı sonlarında dünya yüzeyindeki birçok şehir, eskimiş araba ve elektronik eşyaların bulunduğu kenar mahallelere dönüşmüştür. İçerisinde yaşamanın keyif vermediği böylesi bir dünyada OASIS adındaki çok oyunculu çevrimiçi bir oyun, insanlara içerisinde yaşadıkları dünyadan kısa da olsa bir kurtuluş sunmaktadır. İçine girdikleri bu dünyada istedikleri gibi yaşayan insanlar, Batman ile Himalayalara tırmanabilir, Mısır’da piramitler üzerinde kayak yapabilir, hatta cinsiyetlerini bile değiştirebilirler.

OASIS oyununun kurucusu ve programcısı olan Halliday’in ölümü sonrası açıklanan vasiyetine göre, Halliday tarafından oyun içerisine saklanan 3 anahtarı bulan kullanıcılar, yalnızca OASIS’in Borsa’daki hisselerine değil, aynı zamanda oyun üzerindeki bütün kontrolü de ele geçirecektir.

Free Guy (2021)-7.4 IMDb

teknoloji filmleri öneri
FreeGuy, açık dünya oyunu olan Free City’de bir arka plan karakteri olduğunu keşfeden bir banka memurunun hikayesini ele alıyor. Guy, Free City adında acımasız bir açık dünya oyununda arka plan karakteri olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar veren Guy, sınırları olmayan bu dünyada hayatta kalmak ve diğer karakterleri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

The Matrix (1999) – 8,7 IMDb

teknoloji filmleri öneri

En iyi teknoloji filmleri arasında başı çeken Matrix , Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği efsaneleşmiş bilimkurgu-aksiyon filmi. 1999 yılında gösterime giren filmde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi yıldızlar yer alıyor.

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini “Neo” adı altında program kırarak ve Matrix’i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrenir ve kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus’un önderliğindeki ekibe katılır.

Gattaca (1997)-7.8 IMDb

21. yüzyılda Dünya’da genetik mühendisliği çok ilerlemiştir ve bilimsel olarak kusursuz insanlar yaratılmaya çalışılmaktadır. Özel görevler için yetiştirilen yeni süper insan ırkı yüzünden, normal yollardan dünyaya gelmiş insanlar işsiz kalmakta ve ikinci plana itilmektedir. DNA’ları yetersiz (invalid) olarak görülen bazı insanlar, toplum içerisinde bir alt sınıf oluşturmaktadır. Bu insanlardan birisi olan ve henüz doğumunda kalp problemleri olduğu ve en fazla 30 yıl yaşayacağı söylenen ve bu sebepten ötürü içinde bulunduğu sistemde diğer insanlarla rekabet edemeyen Vincent, astronot olma hayaliyle yanıp tutuşmaktadır. Gattaca adlı, yalnızca genetik olarak uygun insanları işe alan şirket Vincent için bir hayal gibi görünmektedir.

Searching (2018)-7.6 IMDb

film önerileri

Eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar alan ve Sanalüstü gibi bir tarza sahip olduğu düşünülse de, gerçekten kaliteli bir yapım olduğunu belli eden Searching filmi, Aneesh Chaganty tarafından yönetilmiştir. Hikâyesinin tamamı bir bilgisayar üzerinden seyirciye aktarılan Searching, kayıplara karışan 16 yaşındaki kızı Margot’yu bulmak için bilgisayarı üzerinden araştırmaya koyulan baba David Kim’in arayışını konu ediniyor.

I, Robot (2004)-7.1 IMDb

Alex Proyas’ın yönettiği ve başrolünde Will Smith’in olduğu, 2004 yapımı bilim kurgu filmi I, Robot, 2035 yılında geçmektedir. Robotlar artık insan hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanların robotlara olan güveni tamdır ama içlerinden bir kişi hariç. O da biraz paranoyak bir dedektif olan Del Spooner’dır. Spooner, işlenen bir suçun robotlar tarafından işlendiğini düşünmektedir. Diğerleri onun deli olduğunu düşünse de o bu kanısında ısrar eder. Bir robot psikoloğunun da yardımıyla gerçeklere ulaşmaya çalışır.

Bonus:Jobs (2013)-6.0 IMDb

Jobs (2013) - IMDb

Jobs, senaryosunu Matt Whiteley’in yazdığı ve yönetmenliğini Joshua Michael Stern’in yaptığı, Steve Jobs’un hayat hikâyesini anlatan 2013 ABD yapımı biyografik dram filmidir. Filmde Jobs’un 1974 yılında Reed Koleji öğrenciliğinden 2001 yılındaki iPod tanıtımına kadar olan hayatı anlatılmaktadır.

Bonus 2: The Internship (2013) – 6,3 IMDb

THE İNTERNSHİP (GENÇ ÇIRAKLAR) - DARGEB

Billy ve Nick 1 şirketin pazarlama departmanında çalışan dijital dünyanın yeniliklerine ayak uydurmakta zorlanan 2 pazarlamacı elemadır. İşsizlik sorunuyla baş etmeye çalışan ikili, 1 plan yapar Google’da stajyerlik pozisyonlarına başvuruda bulunurlar

İlginizi Çekebilir:

Squid Game Benzeri En İyi Dizi ve Filmler

The Matrix Benzeri Filmler – The Matrix Tarzı En İyi Filmler

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz