Facebook Zor Zanaat
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Facebook, ‘Zor Zanaat’ sloganıyla yeni bir eğitim programı başlattığını duyurdu. Programın, Türkiye’deki zanaatkarların ve geleneksel sanatçıların dijitalleşmelerine ve kendi platformları üzerinden ürünlerini satabilmelerine yardımcı olmayı amaçladığı ifade edildi.  

Sosyal medya devi Facebook, ‘Zor Zanaat’ sloganıyla Türkiye’de yeni bir eğitim programı başlattığını duyurdu. Programın, Türkiye’deki zanaatkarların ve geleneksel sanatçıların dijitalleşmelerine ve kendi platformları üzerinden ürünlerini satabilmelerine yardımcı olmayı amaçladığı ifade edildi. Program kapsamında; Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 50 ustaya ve sanatçıya dijital eğitimler verilerek Facebook platformları üzerinden sosyal medya varlıklarını oluşturmaları, işletmelerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlara ulaşabilmeleri için destek sunulacağının da altı çizildi.  

Aktarılan detaylara göre; program, Türkiye’nin zengin kültürünü ve geleneklerini yaşatmaya devam eden zanaatkarlara ve geleneksel sanatçılara destek olacak. Bununla birlikte Facebook, pandeminin küçük işletmeler üzerinde yarattığı zorlukları azaltmayı ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı da amaçlayacak. Programa katılım, ilk aşamada 50 usta ile sınırlı olacak. Fakat şirket, ilerleyen dönemde eğitimlerden yararlanmak isteyen tüm zanaatkarlara ve geleneksel sanatçılara başvuru fırsatı sunacak. 

Facebook tarafından başlatılan ‘Zor Zanaat’ eğitim programı ile ilk açıklama, Derya Matraş’tan geldi

Facebook Zor Zanaat Eğitim Programı

Facebook tarafından başlatılan ‘Zor Zanaat’ eğitim programı ile ilk açıklama ise Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş’tan geldi. Yüzyıllardır Türkiye’nin zengin kültürünün önemli bir parçası olan ve emeklerini bizzat üretime dönüştürerek geçimlerini sağlayan zanaatkarların ve geleneksel sanatçıların, şimdi birer küçük işletme sahibi olarak aramızda olduklarını dile getiren Matraş, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Birçoğumuzun ailesi, arkadaşı ya da komşusu olan bu zanaatkar ve sanatkarlarımızın, dijitalin yükselişte olduğu yeni mobil ekonomiye uyum sağlamakta güçlük çektiklerini ve sadece yurtdışında değil, yerelde de büyümekte ve yeni müşterilere ulaşmakta zorlandıklarını görüyoruz. Özellikle de tüketici davranışlarının çevrim içine yöneldiği bu dönemde, aslında birer küçük işletme sahibi olan bu kişiler eğitime, dijital alanda rehberliğe ve sosyal bağlantıya daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyorlar.  

Biz de Facebook olarak hak ettiği değeri görmeyi bekleyen geleneksel sanatlarımızı ve zanaatlarımızı üç milyardan fazla insandan oluşan topluluğumuzla buluşturmayı en önemli misyonlarımızdan biri haline getirdik. Bugün hayata geçirdiğimiz Zor Zanaat programımızla değerli ustalarımıza ve sanatçılarımıza işletmelerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlara ulaşabilmeleri için platformlarımızdan nasıl yararlanabileceklerini anlatacak, sosyal medya varlıklarını oluşturmalarına yardım edecek ve kampanya desteği sunacağız. Önümüzdeki dönemde benzer projelerle ülkemizdeki insanların, toplulukların ve işletmelerin teknolojiyi ve platformlarımızı kullanarak başarılı olmaları için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” 

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Facebook, Sosyal Medya Yasası Kapsamında Türkiye’de Temsilci Atayacağını Açıkladı 

Trump’ın Facebook ve Instagram Hesapları Açıldı

Kişisel Verilerimizi En Çok Takip Eden Şirketler Listesinde Facebook Zirvede

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz