Huawei çatısından ayrılan Honor’un fiyat/performans açısından iddialı dizüstü bilgisayar modeli neler sunuyor? Detaylar Honor MagicBook X15 inceleme yazımızda.
Geçtiğimiz haftalarda Tekno Safari YouTube kanalında Honor MagicBook X15 inceleme videosuyla karşınızda olmuştuk. Şimdi de teknosafari.net okurları için ürün hakkındaki deneyimlerimizi Honor MagicBook X15 inceleme yazısıyla aktarıyoruz. Honor MagicBook X15 inceleme yazımızı okuduktan sonra Tekno Safari YouTube kanalında Honor MagicBook X15 inceleme videosunu da izlemeyi unutmayın!
Honor MagicBook X15 Tasarım
Her ne kadar Honor Huawei bünyesinden ayrılmış olsa da şimdilik iki taraftan gelen ürünler birbirine benziyor. Bunun sebebi Ar-Ge çalışmalarının 2-3 yıl gibi sürelerde olması. Honor MagicBook X15 tasarım açısından bir Huawei MateBook modeline benzer.
Bu durum MagicBook’un normal şartlarda bir markanın ilk bilgisayarı olarak yaşayabileceği sorunların üstesinden gelmesini sağlıyor. MagicBook X15 her şeyden önce şık gözüküyor. Metal gövdesi ve köşeli hatları sayesinde premium bir görüntüye sahip. 16:9 ekran oranı, son dönemde alıştığımız farklı ekranlardan daha ince uzun gözüküyor. Ancak içerik tüketimi için hala en ideal oran. Ekranın 3 tarafındaki çerçeveleri oldukça ince, 5.3mm genişliğinde. Kamera ise klavyenin tuşları arasında konumlandırılmış.
Cihazın gövdesi alüminyum olmasına rağmen gövdenin alt tarafında plastik malzeme kullanılmış. Bu hem ağırlığı hem de kalite hissiyatını bir miktar azaltıyor. Bilgisayar 1.56Kg ağırlığında ve 16.9mm kalınlığında. Ayrıca menteşesi de kaliteli ve sağlam hissettiriyor.
Uzay grisi ve gümüş olmak üzere 2 renk seçeneği mevcut. Gövdenin sağ tarafında bir USB-A bir kombo 3.5mm kulaklık girişi var. Sol tarafında ise şarj için de kullanılan bir USB-C bir USB-A ve bir de HDMI girişi mevcut.
Honor MagicBook X15 Ekran
MagicBook X15 15.6 inç boyutunda 16:9 ekran oranına sahip. Bu ekranın gövdeye oranı ise %87 seviyesinde. Full HD çözünürlükteki ekran 800:1 kontrast oranına da sahip. Ekran için TÜV Rheinland’dan Flicker Free yani titreşimsiz ve Low Blue Lighty yani düşük mavi ışık sertifikaları alınmış. HDR desteği ile gelen ekranda herhangi bir yüksek tazeleme hızı desteği ise bulunmuyor.
Honor MagicBook X15 ekran açısından bizleri tatmin etti. Ekstra özellikler sunuyor olmasa da tüm temel özellikleri kapsıyor. NTSC renk gamutunun %45’ini kapsıyor. Ancak renk dengesi yine de iyi gözüküyor. Tabi ki profesyonel kullanım senaryoları için yeterli olmayacaktır. Ancak içerik tüketmek ya da internette gezinmek keyifli. HDR Desteğine dair bilgi yer almasa da Windows ayarlarında HDR’ı aktif edebiliyorsunuz. Parlaklık açısından da hem iç hem de dış mekanlarda yeterli. Ancak parlaklık arttıkça renk doygunluğunun bir miktar kaybolduğunu gözlemledik.
Honor MagicBook X15 Performans
Intel’in 10. nesil Core i5-10210U işlemcisinden güç alan bilgisayar 8GB 2666Mhz hızında RAM ile de donatılmış. Ayrıca 2’ye bölünmüş halde toplamda 512GB depolama alanına sahip bir SSD ile geliyor. MagicBook X15 en yüksek performans ya da en iyi oyun deneyimi gibi iddialara sahip değil. Dolayısıyla donanımı da bu doğrultuda özellikle de iddialı fiyat/performans dengesini korumak üzere seçilmiş.
Bilgisayarla oyun testi de yaptık, CS:GO’da en düşük ayarlarda 30 FPS’ler civarında oyun oynamak mümkün olurken bilgisayar bir süre sonunda klavye altından ısındı. Dolayısıyla oyun oynamak pek mümkün değil. Zaten bilgisayarın amacı da oyun oynatmak değil. Gündelik kullanım senaryolarında hem uzun pil ömrü hem de iyi performans sunmak hedeflenmiş. Core i5-10210U bu işi iyi şekilde yapabiliyor. RAM miktarı 16GB olsaydı daha da keyifli ve uzun ömürlü bir kullanım sunardı. Ancak yine de Honor MagicBook X15 performans açısından gündelik kullanımlarımız esnasında bize beklediğimizi sundu.
Honor MagicBook X15 Batarya Performansı
MagicBook X15 56Wh kapasiteli bir batarya ile geliyor. Bu bataryayı kutu içerisinden çıkan 65W gücündeki şarj aleti ile USB-C girişi üzerinden doldurabiliyorsunuz. Batarya bu adaptörle Honor’un verdiği verilere göre 30 dakikada %53 1 saatte %70 şarj olabiliyor.
Bataryanın şarj olabildiği süre kadar şarjını tutabildiği süre de etkileyici. Honor’un verilerine göre 8 saate kadar pil ömrü almak mümkün. Biz de yoğun kullanımlarımızda 4-5 saati rahat şekilde çıkarttığını gördük. Honor MagicBook X15 batarya performansı açısından mobilitiye önem verenleri de tatmin edebilecek kapasitede gözüküyor.
Honor MagicBook X15 Alınır mı?
MagicBook X15 Honor’un HonorLink gibi bbağlantı kolaylıklarını destekliyor. Böylece Honor tabletinizi 2. monitör olarak kullanıp, telefonunuzu bilgisayardan kontrol etmek mümkün oluyor. Honor Özellikle bir ekosistem oluşturmak isteyenler için iyi bir tercih olabilir. Ürün şu anda 8500-9000TL bandında bulunabiliyor. Eğer bütçenizi esnetebiliyorsanız ve Honor bir ekosistem kurmak niyetiniz vars değerlendirilebilir bir ürün. Ancak gündelik kullanım haricinde başka amaçlara da hizmet etmesini istiyorsanız, daha performanslı ürünlere yönelebilirsiniz.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmayı unutmayın!
İlginizi çekebilir:
Apple MagSafe’li iPad Pro üzerinden çalışıyor
Almanya, Turkovac aşısı olanları “Aşısız” sayacağını açıkladı