İsmi açıklamayan bir şirket tarafından verilen ilanda, yüzünü robotlarında kullanmasına izin verecek bir kişiye 128 bin dolar verileceği konuşuluyor.
Beş yıldır bu proje üzerinde çalıştığı belirtilen şirket, seçeceği kişinin yüzünün ‘’arkadaş canlısı ve kibar’’ bir yüz olması gerektiğini vurgularken bahsedilen projenin bir ‘sanal arkadaş’ olacağını ve yaşlılar için kullanılacağını vurguladı. Çalışmaları devam eden şirketin önümüzdeki yıl “dünya çapında robotların potansiyel olarak binlerce versiyonunu” üretmek amacıyla geliştirmelerine devam ettiğini öğrenildi.
Bir aracı kurum vasıtasıyla yayınlanan ilanda konuyla alakalı başka bir bilgi bulunmamakta. Başvuran adaylarının ilerleyen süreçlerde şirketin adını öğreneceği, projeyi geliştirmeye yardımcı olan Londra merkezli bir mühendislik firması olan Geomiq tarafından öğrenildi. Geomiq’in yayınladığı yazıda “Projenin detayları tasarımcı ve yatırımcılarıyla yaptığımız gizlilik sözleşmesi nedeniyle sınırlı. Şirket, anonimlik ihtiyacının projenin ‘gizli’ niteliğinden kaynaklandığını, bununla birlikte robotun yakında halka açık bir şekilde hazır olacağına inandığını” belirtti.
Sosyal medya platformlarında, üzerinde çok fazla konuşulan konuda insanların telif hakları konusunda tedirgin oldukları gözlemine varıldı.
Şirketin neden sahte yüz kullanmak istemediği anonim olarak yayınlanan ilanda merak konusu oldu.Günümüzde GAN (Generative Adversarial Network) Teknolojisinin başarılı sahte yüzler yapabildiği bilinirken, GAN Teknolojisi gerçekçi sahte yüz çalışmasını geliştirilmeye devam ediyor.