Kaliforniya Üniversite’nde çalışan bilim insanları yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucunda bebeklerin anne karnında bugüne kadar bilinenden daha fazlasını hissettiği ortaya çıktı.
Bebeklerin anne karnında dış faktörlerden ne ölçüde etkilendiği uzun yıllardır tartışılan bir konu. Kaliforniya Üniversitesi’nde bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırma anne karnındaki bebeklerin neler hissettiğine dair ilginç bilgiler sundu.
Yapılan araştırmada, gebelik sürecinin ilk 3 aylık döneminde, anne karnındaki bebeğin gelişmekte olan retinasının ışığı algıladığını ve kişinin duygusal olaylarla ilgili hafızasının oluşumunda ve depolanmasında önemli rol oynayan amigdaladaki süreçlerden etkilendiği ortaya çıktı.
Araştırmayı yürüten Kaliforniya Üniversitesi moleküler ve hücre biyolojisi profesörü Marla Feller yaptıkları çalışmayla alakalı şunları söyledi: Ganglion hücrelerinin gelişmekte olan gözün içinde bulunduğunu, beyne bağlı olduklarını; ancak bu noktada retinanın geri kalanının çoğuyla gerçekten bağlanmadıklarını düşündük. Şimdi, birbirlerine bağlandıkları ortaya çıktı. Bu çok şaşırtıcı bir şey. Geçmişte yapılan araştırmalar, ışığa duyarlı bu hücrelerin retinadaki kan damarlarının gelişimi ve sirkadiyen ritimleri gibi şeyler için önemli olduğunu gösterdi. Şimdi keşfettiğimiz şey ise yeni doğan retinasının aslında beyinle doğrudan bağlantı kurduğuna işaret ediyor”