IBM, kuruluşların fidye yazılımı ve diğer siber saldırılara yönelik daha iyi hazırlanabilmesi adına geliştirdiği FlashSystem çözümünü sistemine entegre etti. FlashSystem sayesinde kullanıcılar, saldırılara karşı çok daha hızlı bir şekilde tepki verebilecek.
Her geçen gün artan sunucu seçenekleri ile birlikte siber saldırıların da sayısı da artıyor. Özellikle de kurumsal verilere erişmek üzerine yapılan saldırılar, çok büyük kayıplara sebep olabiliyor. Son dönemlerde en büyük örnek ise zararlı fidye yazılımları oluyor. Bu tarz fidye yazılımları, eriştiği sunucudaki tüm içerikleri şifreliyor ve istenilen miktardaki fidye ödenmeden verilere erişilemiyor. Fidye ödenmediği taktirde ise saldırganlar tüm verileri silmek ile tehdit ediyor.
Bu tarz durumların artması ile birlikte, IBM gibi şirketler de siber güvenlik çalışmalarına yoğunluk göstermeye başladı. IBM FlashSystem, flash depolama dizileri için IBM Safeguarded Copy yazılımına entegre bir şekilde çalışacak. Sitemde bulunan Safeguarded Copy özelliği ile birlikte kuruluşlar, yetkisi bulunmayan kullanıcılar tarafından erişilemeyen ya da değiştirilemeyen otomatik veri kopyaları oluşturuyor. Herhangi bir ihlal durumu yaşandığından ise kullanıcılar bu yedeklenen verilerden anlık olarak işlemlerine devam edebiliyor.
IBM Storage Genel Müdürü Denis Kennelly, “Günümüzde kuruluşların, fidye yazılımlarına ve kötü amaçlı diğer yazılımlara karşı koruma sağlanmasına yönelik otomatik korumayı ve hızlı kurtarmayı içeren iki yönlü bir yaklaşım izlemesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi her geçen gün kuruluşlara yönelik siber saldırılar artıyor, ancak hazırlıklı olduğunuzda veriler korunabiliyor ve geri yüklenebiliyor. Biz de bu sebeple modern veri koruma yazılımımız IBM Safeguarded Copy’yi portföyümüz genelindeki standartlara oturtarak IBM FlashSystem’e bir siber direnç katıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
IBM FlashSystem Nasıl Yardımcı Olacak?
IBM Safeguarded Copy ve FlashSystem ile birlikte veri depolama yöneticileri, tercih ettikleri zamanlanmış aralıklar ile belirli yedekler alabilecek. Belirli noktalara dayanan mantıksal anlık görüntüler otomatik oluşturulurken, bu görüntüler birbirinden farklı ve şifrelenmiş havuzlarda saklanacak. Üstelik havuzda bulunan bu veriler, herhangi bir tehdit oluşmadığı taktirde veritabanı yöneticileri tarafından dahi erişilemeyecek ve düzenlenemeyecek. Bu durum ile birlikte yetkisiz müdahale ve silinme riski ortadan kalkacak.
İlginiz Çekebilir:
Türkiye ’de 2021’in İlk Yarısında 288 Binden Fazla Siber Saldırı Gerçekleşti
Cisco, Siber Saldırıya En Çok Uğrayan Sektörleri Açıkladı: Üretim, Sağlık ve Teknoloji
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.