Sürekli kitap alışverişi yapmaktan bıkanlar ve toplu taşımaları kullanırken yanında kitapla gezmek istemeyenler için zengin bir arşiv sunan ‘e-kitap uygulamaları’, popülaritesini artırmaya devam ediyor. Bu yazımızda, kitap kurtları için ‘en iyi e-kitap uygulamaları’ listesini hazırladık. İşte tüm özellikleriyle en iyi e-kitap uygulamaları!
Sürekli kitap alışverişi yapmaktan bıkanlar ve toplu taşımaları kullanırken yanında kitapla gezmek istemeyenler için zengin bir arşiv sunan ‘e-kitap uygulamaları’, her geçen gün popülaritesini artırmaya devam ediyor. Peki ama en iyi uygulamalar hangileri biliyor muyuz? Bu soruya cevap olarak hazırladığımız ‘en iyi e-kitap uygulamaları’ listesiyle karşınızdayız.
İşte en iyi e-kitap uygulamaları!
İşte sesli dinleme alternatifinden geniş içeriğine, binlerce dil seçeneğinden konforlu okuma özelliklerine kadar birçok seçeneğiyle ön plana çıkan e-kitap uygulamaları!
1. Moon + Reader
Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca’nın da içlerinde bulunduğu toplam 42 dili destekleyen ‘Moon + Reader’, en iyi e-kitap uygulamaları listesinde başı çekiyor. Özellikle kitap okuyarak yabancı dilini pekiştirmek isteyenler için başarılı bir platform olan ‘Moon + Reader’da kullanıcılar; okudukları kitabın istedikleri bölümünü kopyalayabiliyor, işaret bırakabiliyor veya not yazabiliyor. Gece ve gündüz olmak üzere iki ayrı modda kullanılabilen uygulamada, ekran ışığı kullanıcı tercihine göre ayarlanabiliyor. Uygulamanın ayrıca, ‘Pro’ versiyonu da bulunuyor.
2. Kobo Books
Türkçe, Fransızca, İtalyanca, Felemenkçe, Japonca, İspanyolca, Portekizce ve Almanca dillerini destekleyen ‘Kobo Books’, dört milyondan fazla kitaba ulaşılabilen bir uygulama olma niteliği taşıyor. Kullanıcılar; uygulamayı telefonlarına indirip e-posta adresleriyle hesap oluşturarak kullanabiliyor veya varsa ‘Idefix’, ‘D&R’ ve ‘Facebook’ kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapabiliyor. Kitap okumanın yanı sıra alıntıların ve notların da sosyal medya hesaplarında paylaşılabildiği platformda, kelime boyutu kullanıcı tercihine göre ayarlanabiliyor. Uygulama aynı zamanda, okunulan kitapları değerlendirerek kullanıcılara öneri listesi de hazırlıyor.
3. Aldiko
‘En iyi e-kitap uygulamaları‘ arasında yer alan ‘Aldiko’ uygulamasında, ücretli kitaplar olduğu gibi ücretsiz kitap seçenekleri de bulunuyor. Kullanıcıların; diğer uygulamalardan farklı olarak, okudukları kitaptan not almak veya uygulamada görmek için içe aktarma işlemi yapması gerekiyor. Yazı tipi, arka plan rengi, satır aralıkları ve karakter boyutunun özelleştirilebildiği platformda, aynı zamanda kitaplar sınıflandırılabiliyor.
4. Wattpad
Türkçe, Almanca, Fransızca, Çince ve İtalyanca’nın da içlerinde bulunduğu toplam 24 dili destekleyen ‘Wattpad’, kullanıcılara kendi hikayelerini vw makalelerini yazarak paylaşma fırsatı sağlıyor. Başkalarının paylaştığı hikayelerin de okunabildiği platformda, kullanıcılar birbirleriyle takipleşebiliyor ve önerilen hikayelere ulaşabiliyor. Uygulamaya giriş yaparak bir profil oluşturan kullanıcılar, okumaktan hoşlandığı 3 türü tercih ediyor. Bu sayede ‘Wattpad’, kişilere sevdikleri türde hikaye ve kitap önerileri hazırlıyor. Yazıların başka okuyuculara ulaştırılabilmesi açısından diğer uygulamalardan ayrışan platform, başka cihazlarla eş zamanlı okuma yapabilme imkanı da sağlıyor.
5. FbReader
14 dili destekleyen ve en iyi e-kitap uygulamaları arasında yer alan ‘FbReader’; okunulan kitabın yazı tipini, boyutunu ve rengini kullanıcı tercihine bırakıyor. Diğer e-kitap uygulamalarında olduğu gibi bunda da kullanıcılar, kitapta not alabiliyor ve kaldıkları yeri görüntüleyebiliyor. Bir kitabı indirmeden önce okuyucuya kitapla ilgili içerik bilgisi de sunan uygulamada kitaplar; yazarlara, isimlere, serilere ve etiketlere göre sıralanabiliyor.
6. Story Tel
En popüler e-kitap uygulamaları arasına giren ‘Story Tel’ uygulamasında kullanıcılar, klasik ve popüler kitapları bulabiliyor ve bunları sesli olarak dinleyebiliyor. Kütüphane oluşturma ve dinlenilen kitapları saklama özelliği de sunan ‘Story Tel’de, birçok ünlü ismin seslendirme yaptığı ifade ediliyor.
7. Amazon Kindle
Çeşitli türlerde kitap okuyabileceğiniz ‘Amazon Kindle‘ uygulamasında kullanıcılar; kitap satın alabiliyor, kitap aktarabiliyor, okudukları metin üzerinde not alabiliyor ve işaret bırakabiliyor. Uygulamayı kapatıp açıldığında, kullanıcılara kalınan sayfayı görüntülüyor. Bununla birlikte; uygulamanın senkronize okuma özelliği sayesinde, telefondan başlanan bir kitap başka bir cihazdan devam ettirilebiliyor. Uygulamada yazı tipi ve satır aralıkları, kullanıcı tercihine göre kişiselleştirilebiliyor.
8. Scribd
90 dili desteklemesi ve 10 milyondan fazla içeriğe sahip olması nedeniyle; en iyi e-kitap uygulamaları listesine sekizinci sıradan giren ‘Scribd’, Facebook veya Gmail hesabıyla giriş yaparak kullanılabiliyor. Pek çok türde e-kitabın okunabildiği platformda, sesli kitap ve çizgi roman seçenekleri de yer alıyor. Uygulama ayrıca, kullanıcıların çevrimdışı okuma yapabilmesi için kitap indirme özelliği de sunuyor.
9. Librera
35 dilde e-kitap okuma hizmeti veren ‘Librera’ uygulamasında; tema rengi, ekran ve yazı boyutu özellikleri kişiselleştirilebiliyor. Kullanıcılar ayrıca; ‘Uygulama başladığında son kitabı aç’ seçeneği sayesinde, kitaba kaldığı yerden devam edebiliyor. Platformda ayrıca, okuma modunu kullanıcının belirlediği uygulamada sesli okuma özelliği de bulunuyor. 10 milyondan fazla indirilme rakamıyla ‘Librera‘, en iyi e-kitap uygulamaları arasında kendine yer buluyor.
10. KyBook 3
Kitapları kategorilere göre ayırma özelliği bulunan ‘KyBook 3’ e- kitap uygulaması; fon boyutu, ekran modu ve ekran parlaklığı ayarlarını okuyucunun tercihine bırakıyor. Uygulamada ayrıca; kullanıcılar, indirdikleri kitapları Google Drive’a depolayabiliyor.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Sesli Kitap Pazarı Türkiye’de Hızla Büyüyor
Sesli Kitap Dinleme Oranı 2019’da Yüzde 315 Arttı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Sosyal Medya Düzenlemesi İçin İnternet Mecralarına Uyarı
[…] çok daha faydalı ve keyifli olabilir. Eğer yanınızda kitap taşımaktan hoşlanmıyorsanız, çeşitli uygulamamalar aracılığıyla telefonunuzdan da kitap […]