Koronavirüs önlemleri kapsamında pek çok ofis çalışanı işlerini evlerinden idare etmek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla şirket içi toplantılar konferans uygulamaları üzerinden yürüyor. Sosyal medya devi Facebook da böyle bir dönemde rakiplerinin önüne geçecek bir hamleyle Messenger Rooms konferans görüşme uygulamasını kullanıma açtı. Peki Messenger Rooms nasıl kullanılır?
Pandemi dolayısıyla eğitimden toplantıya kadar pek çok alanda çalışan kişilere hitap eden video konferans uygulamaları, her gün yaklaşık olarak 300 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Böyle bir ortamda Facebook, rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor. Sosyal medya devi Messenger Rooms konferans görüşme uygulaması ile koronavirüsün iş dünyasındaki etkilerini azaltmayı ve çalışanların daha rahat bir ortamda görüşme gerçekleştirmelerini sağlamanın yanı sıra, oluşan pastadan büyük bir dilim de almak istiyor. Peki Messenger Rooms nasıl kullanılır?
Bugünlerde ‘beyaz yakalı’ diye tabir ettiğimiz ofis çalışanlarının sıklıkla toplantılarını video görüşme ile yürüttüğünü düşünürsek, Messenger Rooms konferans görüşme uygulaması pek çok kişinin hayatını kolaylaştıracağa benziyor. Toplantılarda 50 kişiye kadar kullanıcı kapasitesine ulaşabilen program, şimdiden büyük ilgi görüyor. Biz de bu yazımızda Messenger Rooms’un ne olduğu ve nasıl kullanıldığını inceleyerek, sizi program hakkında bilgilendirmeye çalışacağız.
Messenger Rooms Nedir?
Messenger Rooms, sosyal medya devi Facebook tarafından piyasaya sürülen video konferans uygulamasıdır. Messenger Rooms konferans görüşme uygulamasını kullanmak için Facebook hesabınızın olmasına gerek yok. Kullanıcılar bu konuda serbest bırakılıyor. Facebook böylece kendi kullanıcıları haricindeki kitleye de hitap ederek uygulamanın yaygın bir şekilde kullanılmasını hedefliyor. Ancak kullanıcıları toplantıya eklemek için en kestirme yol, yine Facebook üzerinden davet etmek gibi görünüyor.
Messenger Rooms Nasıl Kullanılır?
Video konferans uygulama piyasasına sonradan güçlü bir giriş yapan Messenger Rooms, işlev olarak diğer uygulamalar gibi görünse de içerisinde kullanım açısından birtakım farklılıklar barındırıyor.
Messenger Rooms konferans görüşme uygulamasının kullanımı şu şekilde:
- Öncelikle akıllı cihazınızdaki Messenger uygulamasını açın.
- Ekranın sağ altında yer alan kişiler bölümüne tıklayın.
- Oda oluştur alanına dokunun.
- Oda içerisinde bulunacak kişileri arkadaş listenizden seçerek oluşturduğunuz video konferans odasına ekleyin.
- Seçmek istediğiniz kişilerin hepsi listenizde yoksa linkini o kişi ile paylaşarak sohbete katılmasını sağlayabilirsiniz. Davet gönderdiğiniz kişi sizden aldığı linke tıklayarak tarayıcısı üzerinden video konferans görüşmesine direkt katılabilir. Telefon üzerinden ya da bilgisayar kullanarak sohbete katılım sağlayabilirsiniz.
Messenger Rooms Güvenli Mi?
Facebook’un bu alandaki en büyük rakibi pandemi döneminde adından sıkça bahsettiren Zoom uygulaması. Fakat bu uygulamadaki güvenlik problemleri kullanıcıları tedirgin etti. Bu nedenle pandeminin ilk anlarında çokça kullanılan Zoom’u pek çok kişi terk etti. Bu bağlamda birçok kullanıcı Facebook’un yeni yazılımına geçiş yapabilir.
Sosyal medya devi Facebook, kişisel bilgilerin kesinlikle kayıt altında tutulmayacağını ve herhangi bir şekilde kullanıcıların dinlenmeyeceğini taahhüt ediyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Messenger Rooms tanıtımı için yaptığı canlı yayında şirketin güvenlik konusuna çok dikkat ettiğini söyledi. Kullanıcıların bu konudaki hassasiyetini önemsediklerini belirten Zuckerberg, diğer platformlarda yaşanan güvenlik açıklarından ders çıkarttıklarının atını çizdi.
Geçtiğimiz yıllarda güvenlik sorunları yaşayan Facebook, bu uygulamada bazı noktaları kullanıcıların inisiyatifine bırakmış. Aramayı kimin gördüğünü kontrol edebilme, kurulan odayı kilitleme gibi özellikler uygulamayı tercih edenlerin hizmetine sunuluyor. Oda kilitleme özelliği kullanılmadığı takdirde, paylaşılan linke tıklayan herkes oda içerisine dahil olabilecek. Odayı kuran kişi sohbete kimlerin katılıp kimlerin katılamayacağına karar verecek. Programda ayrıca herhangi bir şekilde reklam gösterilmeyecek olması kullanıcıları oldukça sevindirecek.
Programı deneyimleyen kişiler bir odanın kurallara aykırı davrandığını Facebook’a raporlayabilecekler. Şirket yetkilileri bu raporlamaların herhangi bir şekilde görüntü ya da ses içermeyeceğini belirtiyorlar. Bu durum da Facebook’un güvenlik konusunda ne kadar dikkatli olduğunu bize gösteriyorlar.
Messenger Rooms Ücretli mi?
Şirketin açıkladığına göre Messenger Rooms ücretsiz ve sınırsız olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Dolayısıyla program Zoom uygulamasından bu yönüyle de ayrılıyor. Çünkü Zoom ücretsiz sürümünde 40 dakika kadar bir süre tanıyarak, programı deneyimleyen kişileri satın almaya yönlendiriyor. Facebook Messenger Rooms, bu özelliği ile diğerlerini geride bırakmaya aday görünüyor.
Messenger Rooms Kaç Kişi Tarafından Kullanılabilir?
50 kişiye kadar kullanıcı kapasitesi olan Messenger Rooms konferans görüşme uygulaması, kalabalık görüşmeleri daha da kolaylaştıracak gibi görünüyor.
Facebook son zamanlarda sıkça kullanılan video konferans programlarının kullanıcıyı huzursuz eden güvenlik açıklarını kapatan bir uygulama geliştirdi. Bu bağlamda marka yüksek güvenlikli, ücretsiz ve geniş katılımlı toplantı ya da etkinlikleri Messenger Rooms üzerinden yapılmasını sağlamak ve rakiplerinden geri kalmamak istiyor. Facebook, son günlerde büyük ilgi gören video konferans uygulaması pazarında yer almak ve sağlam bir konuma yerleşmek istiyor.
İlginizi Çekebilir:
Netflix bilim kurgu filmleri! En iyi filmler
Vodafone Veri Yükleme Hızını 4 Kat Artırdı
Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..