Financial Times ajansı tarafından yapılan yeni bir araştırma, teknoloji şirketlerinin her yıl milyonlarca depolama cihazını geri dönüştürme imkanı olmasına rağmen yok ettiğini ortaya koydu. Peki teknoloji şirketleri neden bu yolu seçiyor?
Teknoloji günden güne gelişmeyi sürdürüyor. Bu gelişmeler bize sayısız fayda sağlasa da, zaman zaman çevreye ve doğaya zarar verebiliyor. İnsanları rahat ettiren teknoloji, ne yazık ki doğayı yıpratmaya devam ediyor.
Teknoloji şirketleri, her yıl yok ettikleri milyonlarca depolama birimiyle, çevreye verilen zararı tetikliyor. Peki bu olaylar zinciri nasıl işliyor? Teknoloji şirketleri niçin depolama birimlerini yok etme gereği duyuyor?
Her Yıl Milyonlarca Depolama Birimi Geri Dönüştürülmek Yerine İmha Ediliyor!
Depolama birimi deyince aklımıza ilk olarak USB’ler, HDD’ler ve USB’ler geliyor. Financial Times’ın ortaya çıkardığı yeni bir bilgiye göre teknoloji şirketleri, her yıl milyonlarca depolama birimini yok ediyor. Üstelik bu imha işlemi, birimlerin geri dönüşüm imkanı olmasına rağmen gerçekleştiriliyor.
Amazon, Microsoft ve Google gibi teknoloji şirketleri, depolama donanımlarını her dört veya beş yılda bir yeniliyor. Bu şirketlere bir de bankalar, emniyet birimleri ve devlet kurumları da eklenince, geri dönüştürülmek yerine imha edilen depolama birimlerinin sayısı yıllık on milyonları buluyor.
Şirketler Neden Depolama Birimleri Geri Dönüştürmek Yerine İmha Ediyor?
Şirketlerin ve kurumların bu birimleri imha etmesinin nedeni ise yalnızca güvenlik. Çünkü tüm şirketler veya kurumlar, az da olsa bir verinin sızma ihtimalinden ve bunun yasal sonuçlarından kaçınmayı hedefliyor. Bu yüzden depolama birimleri geri dönüştürülmüyor, bunun yerine yenileniyor. Bir başka deyişle, bankalar, devlet kurumları ve teknoloji şirketleri karbon ayak izinden veya çevreden çok işin yasal boyutuna odaklanıyor.
Bir örnek vermek gerekirse; geçtiğimi ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD’li bir yatırım bankası olan Morgan Stanley’e binlerce sabit diski açık artırmaya çıkardığı ve milyonlarca müşterinin verilerini ifşa ettiği için 35 milyon dolar para cezası verdi. Hal böyle olunca, sızıntı nedeniyle herhangi bir müşterinin zarar gördüğüne dair bildirim olmasa da birçok şirket, özellikle de bulut hizmetleri işletenler kesinlikle benzer bir durumu yaşamak istemiyor.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!