Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Dünya dijitalleşmeye devam ediyor. Neredeyse her şeye sirayet eden ve günlük hayatımızdan, bilime, sanattan kültüre her alanda yaşanan dijitalleşme, kütüphanelerimizde de yerini buluyor. Bu konuda çalışma yapan kurumlardan birisi ise Türk Telekom. Telekomünikasyon alanında hizmet veren şirket, ülkemizin kültür mirası için de çalışmalar yaparak binin üzerinde kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamlamış durumda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen Hitit Kültür ve Turizm Projesi çerçevesinde çalışmalar sürdüren Türk Telekom, WiFi hizmeti ile birlikte ihtiyaç duyulan uygulamaları tek bir sistem altında sunuyor. Adeta ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile birlikte ‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi’ ne dair çalışmalarını sürdürüyor. Ve şirket, söz konusu çalışma doğrultusunda kütüphaneler, kültür merkezleri, ören yerleri, İl Kültür Müdürlükleri, müzeler ve tüm Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda uçtan uca bir dijital dönüşüm sağlıyor. İşte detaylar!

81 İlde Bin 42 Dijital Kütüphane

Hitit Kültür ve Turizm Projesi kapsamında yaptıkları çalışmalarla daha zengin bir veri kaynağına erişim sağlamayı amaçladıklarını belirten Türk Telekom Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser, şunları söyledi:

“Türk Telekom olarak, yenilikçi dijital servislerimiz ve millî teknoloji girişimlerine yönelik yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Ülkemizin kültürel mirasını teknolojiye adapte etmek üzere başlattığımız çalışmalar kapsamında 81 ildeki bin 42 kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladık. Ayrıca ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi başta olmak üzere kültür merkezleri ve ören yerlerinde ziyaretçilere fiber hızında internet erişimi sağlıyoruz.”

Ücretsiz Wifi ile Tarihi Mekanları Özgürce Gezebilirsiniz

Telekomünikasyon alanındaki çalışmalarının yanı sıra ‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi’ kapsamında da çalışmalar yürüten Türk Telekom, şu ana kadar Türkiye’nin 81 ilinde binin üzerinde kütüphanenin uçtan uca dijital dönüşümünü tamamlamış durumda. Bu doğrultuda faaliyet gösteren şirket, tarihi mekanlarda yer alan tüm lokasyonlarda misafirlere Wi-Fi hizmeti sunuyor. Ayrıca gezici kütüphanelere de TT Mobil üzerinden internet erişimi veriliyor. Tüm bu çalışmalar sonucunda bin 350 lokasyon, bin 45 Wi-Fi noktası ve 300’e yakın tesiste fiber hızında internet hizmeti sunulmaya devam ediliyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz