Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Türk Telekom, veri trafiğinde hız, kapasite ve güvenilirliği artıran yeni nesil 800GE teknolojisini uzun mesafede canlı trafik taşıyarak Türkiye’de deneyen ilk operatör oldu. İstanbul ile Ankara arasında gerçekleştirilen denemede 800 Gbps hızına ulaşıldı. Nokia iş birliğiyle yapılan testlerde mevcut veri iletim teknolojisinin iki katı hızına çıkıldı ve %44’e varan enerji tasarrufu sağlandı.

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satın Alma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, “Şebekemizi en gelişmiş fiber optik teknolojileriyle güçlendirerek bireysel ve kurumsal müşterilerimizin artan taleplerini gelecekte de rahatlıkla karşılayabileceğiz. İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehri 800 Gbps hızla bağladık. Eriştiğimiz bu hızlar ulaşım, dijital oyun, otomotiv, enerji, gıda, tarım, akıllı şehir yönetimi, sağlık ve üretim gibi dikey pazar uygulamalarının daha verimli kullanılmasına imkan sağlayacak” dedi.

Türk Telekom, dijital dönüşümün lideri olarak, müşterilerinin artan veri hızı ihtiyaçlarına cevap verecek, daha kolay yönetilebilir ve daha fazla enerji tasarrufu sağlayan yenilikçi şebeke çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Gayrettepe ve Ankara Ulus’ta bulunan transport şebeke sistemlerinin 800GE arayüzlerini transmisyon altyapısı üzerinden yedekli transfer ederek, iki büyük şehir arasında 800 Gbps canlı trafik taşıdı. Bu denemede, mevcut sistemlere göre %44 enerji tasarrufu sağlandığı görüldü.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Erensoy Bilgin, “Nokia’nın F5 teknolojisi ile 7750 SR yönlendiricilerinde etkinleştirilen 800GE, hizmet sağlayıcıların trafik talebine ayak uydurabilmeleri ve geniş ölçekte farklılaştırılmış hizmetler sunabilmeleri için ihtiyaç duydukları kapasiteyi ekler. Türk Telekom ile birlikte Türkiye’de ilk kez uzun mesafeli bir bağlantı üzerinden hem teknolojinin performansını hem de enerji verimliliğini kanıtlamış olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yeni nesil veri iletim teknolojisi, yüksek hızlarda veri indirme ve yükleme imkanı sağlayarak kamu güvenliği, akıllı şehirler, akıllı araçlar, akıllı ulaşım, akıllı sağlık ve Endüstri 4.0 uygulamaları gibi alanlarda yeni ihtiyaçları karşılayacak. Bu teknolojinin sunduğu yüksek hızlar ve enerji tasarrufu, dijital iş süreçlerinin kesintisiz ve verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz