1.5-Milyar-Facebook-Kullanicisinin-Verileri-Satildi
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Dünyanın en popüler sosyal mecralarının sahibi Facebook’ta genel bir erişim sorunu yaşanıyor. Bu durum Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı etkiliyor. Konuyla ilgili  yapılan açıklamada, sorunun hızla çözülmeye çalışıldığı bildirilirken başka bir iddia daha gündeme düştü. Detaylar haberimizde.

Yaşanan erişim sorunuyla ilgili WhatsApp cephesinden Twitter’da yapılan ilk açıklamada, sorunun farkında oldukları belirtildi, “Şu anda bazı kişilerin WhatsApp’la ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek adına çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buradan durum güncellemesi paylaşacağız. Sabrınız için teşekkürler!” ifadelerine yer verildi.

whatsapp-twitter-açıklama

Facebook’un iletişim direktörü Andy Stone ise yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Bazı insanların uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde sorun yaşadıklarının farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” ifadesini kullandı.

facebook-twitter-açıklama

Şok iddia: 1.5 milyar kullanıcı verisi satıldı

1.5-Milyar-Facebook-Kullanicisinin-Verileri-Satildi

Privacy Affairs’te yer alan habere göre 1.5 milyardan fazla Facebook kullanıcısının verileri bir hacker forumunda satıldı. Forumda başlık açan bir kişi 1.5 milyar kişinin verilerine sahip olduğunu ileri sürdü. Verilerin içeriğinde ise ad, cinsiyet, konum, mail adresi ve telefon numarası bilgilerinin yer aldığı söyleniyor. Facebook cephesinden konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi. Dolayısıyla bu bilgi resmiyet kazanmış değil.

Hisseler %5’ten fazla düştü

hisseler-%5-düştü

Yaklaşık 4 saattir, Facebook platformlarına erişim sorunu yaşanmaya devam ederken, yaşanan sorun, şirketin hisse senetlerini de etkiledi. Bu süreçte Facebook’un hisse senetleri %5’ten fazla değer kaybetti.

Aynı zamanda şirketin eski çalışanı, Facebook muhbiri olarak da bilinen Frances Haugen, Facebook’ta alınacak bir kararda kamu yararı ve şirket karı arasında çatışma olması halinde şirketin çıkarlarının tercih edildiğini söyledi.

Haugen, 2019’dan beri çalıştığı Facebook’un “sivil bütünlük” birimini 3 Kasım 2020 seçimlerinden sonra dağıtmasının ardından şirkete güveninin kalmadığını ve işinden ayrıldığını belirterek, “Facebook, tekrar tekrar gösterdi ki kar etmeyi güvenliğe tercih ediyor.” diye konuştu.

Kullanıcıların haber akışlarında nelerin görüntüleneceğini yöneten algoritmaların nefret dolu içerikleri tercih ettiğine vurgu yapan Haugen, bunun insanlar arasında daha fazla bölünmeye ve kutuplaşmaya sebep olduğunu söyledi.

Haugen, algoritmaların beslediği düşmanlıkların insanların Facebook’ta daha fazla vakit geçirmesine neden olduğunu ve bu sayede Facebook’un dijital reklamlar ile büyük karlar elde ettiğini vurguladı.

Facebook üst yöneticisi Nick Clegg ise, Haugen’in iddialarının “yanıltıcı” olduğunu öne sürerek Facebook’un veya daha genel olarak sosyal medyanın kutuplaşmanın başlıca nedeni olduğu fikrini destekleyecek kanıt bulunmadığını savundu.

Çalışanlar Facebook binasına giremiyor

çalışanlar-binaya-giremiyor

Erişim sorunu devam ederken New York Times teknoloji muhabiri Sheera Frenkel, Twitter’da çok dikkat çeken bir haber paylaştı. Tweet’te küresel ölçekteki kesintinin boyutlarını değerlendirmek üzere bu sabah Facebook’un binalarına girmek isteyen çalışanların kapıdan içeri giremediklerini yazdı.

Frenkel, bilgiyi Facebook’ta çalışan bir arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde edindiğini belirtti. Çalışanların kartlarının kapıları açmadığını ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz