Okuma Süresi
1 dakika

Akıllı telefon teknolojilerinin lider firmaları hayal gücünde adeta sınır tanımıyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, şimdi de yuvarlanabilir telefon için yeni ekran konseptlerini açıkladı. Firmanın bu çıkışı ve kullanılacak olan yeni teknoloji, uzatılabilir olmasıyla da merak uyandırdı.

Akılı telefon teknolojilerinde dünyanın en popüler markalarından birisi olan Samsung, yepyeni bir tasarımı daha teknoloji meraklılarına ilan etti ve Samsung Display, Rollable Flex ve Flex In & Out isimli iki konsepti görücüye çıkardı. Henüz katlanabilir telefonların popülaritesi tükenmeden daha ileri telefon tasarımları hakkında fikir veren Samsung, bu adımla herkesi heyecanlandırdı. İşte detaylar!

Samsung’dan Rollable Flex ve Flex In & Out Ekranlar

Katlanabilir telefon teknolojisinin akıllı telefon teknolojisinde yaratmış olduğu heyecan devam ederken Samsung yepyeni bir tasarımın kapılarını daha araladı. Los Angeles’ta düzenlenen SID Display Week adlı etkinlikte yeni konsept çalışmalarını gösteren şirkete göre Rollable Flex ve Flex In & Out; yepyeni ufuklar açacak. Tablet, dizüstü bilgisayar ve akılı telefonların geleceğini şekillendirecek olan Rollable Flex ve Flex In & Out kullanıcılar için çok daha kullanışlı ve konforlu olacak. Tanıtımı gerçekleştirilen ekranlardan Rollable Flex ekran, “O” şeklindeki bir eksen boyunca döndürülerek açılıyor. Bu açılma gerçekleştirildikten sonra ise 49 mm’den (1,9 inç) 254,4 mm’ye kadar (10,10 inç) genişletilebiliyor. Böylelikle, büyük boyutlu ekranlar daha rahat bir şekilde taşınabilir hale geliyor.

Flex In & Out

Samsung’un tanıtımını gerçekleştirdiği bir diğer ekran konsepti olan Flex In & Out ise telefonların içe veya dışa doğru birden fazla kez katlanabilmesini sağlıyor. Hatta ekranınız birden fazla kez katlamış olsanız da birden fazla uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz. Bu ekran teknolojisi ile akıllı telefonların kullanım alanları bir hayli genişleyecek gibi görünüyor. Samsung bu ekranların yanı sıra Flex Hybrid isimli bir ekran modelini daha etkinlikte tanıttı. Flex Hybrid ise katlama ve kaydırılabilir ekranı aynı anda sunuyor. Yani örnek vermek gerekirse Flex Solo, ekranın 13 inçten 17 inç’e genişlemesine olanak tanıyor. Söz konusu ekranlar hakkında tanıtımlarını sunan Samsung, bunların çıkışı hakkında ise yeni bir tarih bildirmedi.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz