“Unicode Consortium” isimli kuruluş, bu yılın sonlarına doğru kullanıcı beğenisine sunulması beklenen 117 yeni emojiyi görücüye çıkardı. Tanıtılan emojiler içerisinde 62 yeni emoji ve zaten var olan emojiler için ırk ve cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmak üzere hazırlanmış olan 55 farklı seçenek bulunuyor.
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan “Unicode Consortium”, bu yılın sonlarına doğru akıllı telefon kullanıcılarıyla buluşturulacak olan 117 yeni emojiyi görücüye çıkardı. Tanıtılan emojilerin cinsiyet ve ırk ayrımını ortadan kaldırmaya yönelik olarak hazırlanmış olması dikkat çekti. Tanıtılan emojiler arasında daha önce var olmayan 62 emoji bulunurken kuruluş, bununla birlikte halihazırda var olan emojiler için farklı cilt tonu ve cinsiyet seçeneklerinden oluşan 55 yeni varyasyon daha tanıttı.
Görücüye çıkarılan emojiler arasında en çok ilgi çekici olanlar; dünya genelinde transseksüel bireyleri bir araya toplamak için hazırlanmış olan “transgender bayrağı”, birbirine sarılan siluetler, farklı cilt tonu ve cinsiyet seçenekleriyle yaratılan smokin ve duvak emojileri ve yine farklı cinsiyet seçenekleriyle tanıtılan bebek besleme emojileriydi.
Google ve Microsoft da geçen yıl, toplumsal cinsiyet ayrımını ve homofobiyi ortadan kaldırmaya yönelik çeşitli bayrak ve sembol önerilerini desteklediğini açıklamıştı. Teknoloji devleri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada “Yaşam deneyimimizi tasvir eden yeni bir emoji eklemenin sadece herkese ulaşabilen bir teknoloji yaratmayla değil, aynı zamanda dünya genelindeki tüm kullanıcıları kucaklayan bir kültür geliştirmeyle de ilgili olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Tanıtılan yeni emoji grubunun kullanıcılar tarafından tam olarak ne zaman kullanılabilir hale geleceği ise henüz net olarak bilinmiyor. 2020’nin sonlarına doğru kullanımda olması beklenen emojilerin, kullanıcıların cihazına ya da erişilen sosyal medya platformu ve internet sitesine göre şu andaki halinden farklılık gösterebileceği tahmin ediliyor.
Unicode Consortium nedir?
Unicode Consortium, 1991 yılında kurulmuş olan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Evrensel kod standardının geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılarak modern yazılım ortamında sunulması için çalışmalar yapan kuruluşta bulunan üyeler, büyük bilişim şirketlerinin de dahil olduğu geniş bir kitleden oluşmaktadır. Kurumun bütçesi, üyelerin finansal desteği ile sağlanmaktadır.