AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, dijital yayın platformu Netflix ile ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Platforma ilişkin gündeme gelen iddiaları yalanlayan Ünal, Netflix Türkiye’nin AKP birimleriyle siyasi veya resmi düzeyde doğrudan herhangi bir iletişime geçmediğine işaret etti.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Medya ve Tanıtım Başkanı olan Mahir Ünal, son zamanlarda gündeme gelen sosyal medya düzenlemeleri ve Netflix müdahalesi iddiaları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kısa bir süre önce platformda yayınlanan Türk yapımı “Aşk 101” dizisinde, eşcinsel bir karakter bulunduğu ve dizinin yapım aşamasında iktidar müdahalesiyle, karakter üzerinde değişiklikler yapıldığı iddia edilmişti. Bu söylentiler, Netflix Türkiye’nin içerik üretimi sırasında iktidar birimleriyle doğrudan iletişime geçtiği iddialarını da gündeme getirmişti. Yaşanan son gelişmelere göre; sosyal medya düzenlemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, Netflix ile ilgili gündeme gelen iddiaları yalanladı.
#NetflixTurkey ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmî düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü.Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix'in daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum.
— Mahir Ünal ?? (@mahirunal) July 20, 2020
Konuya ilişkin açıklamasını resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapan Ünal, Netflix Türkiye’nin bugüne kadar siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ya da resmi düzeyde İletişim Başkanlığı ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğine işaret etti. Ünal, açıklamasında ayrıca “Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin iş birliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Ünal, RTÜK yönetiminin dizi yapımcılarıyla senaryo aşamasında iletişime geçtiğine işaret etmişti
Diğer yandan Mahir Ünal, kısa bir süre önce katıldığı bir televizyon programında Netflix ile ilgili soruları da yanıtlamıştı. Parti yetkilisi, programdaki açıklamalarında “Netflix yerli bir yapım istedi. O yapımdaki bir karakter çok tepki topladı. RTÜK de bu tepkileri yapımcı şirketle paylaştı. İlgili yapımcı şirket de bu tepkilere hassasiyet gösterdi. Biz bu dijital platforma karşı değiliz ki. Bunu dile getirmek nasıl antidemokratik olarak lanse ediliyor; anlayamıyorum. Sadece RTÜK dizi yapımcılarıyla senaryo aşamasında hassasiyetleri ve tepkileri paylaştı. Bu suç mudur?” ifadelerini kullanmıştı.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
TBMM’de Sosyal Medya Düzenlemeleri Kapsamında Dijital Mecralar Komisyonu Kuruluyor!
Sosyal Medya Düzenlemesi ile İlgili Detaylar Belli Oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Sosyal Medya Düzenlemesi Yolda