Google, Android Dev Summit etkinliğinde bir sonraki mobil işletim sisteminin Android 11 olarak adlandırılacağını doğruladı.
Buradaki asıl sürpriz, Google’ın yayınlanmadan önce Android 11 ismini teyit etmesi. Geçmişte olduğu gibi teknoloji şirketi yazılıma atıfta bulunmak için kod adları kullanmıyor. Android 10, Android Q olarak biliniyordu, Android 9 ise Pie adını almıştı.
Android 10 açıklandığında, Google, alfabetik olarak değil, sayısal tabanlı bir organizasyon sistemiyle ilerlemeye söz verdi .
Android 10’un piyasaya sürülmesinden sadece birkaç hafta önce onaylanması da ayrı bir nokta. Android 11’i çoğu telefonunda Android 10 yokken artık halefi olarak biliyoruz.
‘Scoped Storage’ (Kapsamlı Depolama) ise uygulamaların erişebildikleri bilgileri ve dosyaları organize etme yöntemlerinden biri olarak tanımlanabilir.
Kapsamlı Depolama, hangi bilgilere ve dosyalara uygulamaların erişebileceğini düzenlemenin bir yolu. Amaç, güvenlik yanı sıra uygulama okuma ve yazma hızını artırmak. Özelliğin Android 10’un bir parçası olması amaçlandı, ancak geliştiricinin nasıl uygulandığına dair şikayetler nedeniyle geri çekildi.