Okuma Süresi
1 dakika

Siber güvenlik şirketi ‘Kaspersky’nin verilerine göre; içerisinde ‘Apple’ adı geçerek oluşturulan şüpheli internet sitesi sayısı, Eylül ayında 2020’nin ilk 8 ayına göre 7 kat arttı. Şirket; 9 Eylül’de sayısı 700’ün üzerine çıkan internet sitelerine ilişkin olarak gerçek sayının, bundan çok daha fazla olabileceğine işaret etti.  

Siber güvenlik şirketi ‘Kaspersky’nin verilerine göre; içerisinde ‘Apple’ adı geçerek oluşturulan şüpheli internet sitesi sayısı, Eylül ayında 7 kat artış gösterdi. Kaspersky uzmanları; 2020’nin ilk 8 ayında, siber suçluların Apple kullanıcılarını hedeflemeye yönelik ilgisinin giderek arttığını keşfetti. Bu süreç içerisinde; dünya genelinde kendisini Apple ile ilişkiliymiş gibi gösteren ve içinde “Apple” kelimesi bulunan, 100’den fazla şüpheli alan adı tespit edildi. 2020′nin Eylül ayında ise bu kaynakların sayısı hızla arttı ve 9 Eylül’de sayı, 700’ün üzerine çıktı. Şirket, gerçek sayınun bundan çok daha fazla olabileceğine işaret etti.  

Aktarılan detaylara göre; şüpheli alan adlarında yer alan hizmetlerin bir kısmı, kullanıcılara kayıp telefonlarını bulmayı teklif ediyor. Bazıları, Apple hesabına yeniden erişim kazandırmayı vaat ederken başka bir kısmı ise resmi Apple destek hizmetini taklit ediyor. Bunların, genellikle Apple hesap bilgilerini çalmak için tasarlanan sahte sitelerden ibaret olduğu ifade ediliyor. Şirket; bu sitelerin, genelde sadece bir kapak sayfasına sahip olduğunu, vaat edilen işlevi yerine getirmediğin ve engellendiğinde hemen bir başkasının aktif hale geldiğini belirtiyor.  

Şüpheli internet sitelerinden korunmak için neler yapılabilir?

Şüpheli İnternet Sitelerinden Korunmak

Kaspersky’  içerik analistlerinden Tatiana Sidorina, şüpheli internet sitelerinden korunmak isteyen ve tuzağa düşmek istemeyen kullanıcılara şu önerilerde bulunuyor: “Herhangi bir ilgi çekici habere veya son derece cömert teklif ve promosyonlara şüpheyle yaklaşın. Mesajlarınızı güvenilir kaynaklardan kontrol edin. Şüpheli e-postalardaki, mesajlaşma programlarındaki veya sosyal ağlardaki bağlantıları takip etmeyin. Güncel spam ve kimlik avı veritabanına sahip güvenlik çözümleri kullanarak web sitelerinin gerçekliğini kontrol edin.” 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Türkiye’deki Kullanıcıların Yalnızca Yüzde 36’sı, Her Hesap İçin Farklı Bir Parola Kullanıyor 

Türkiye’de Tüketicilerin Yüzde 38’i Sosyal Medya Faaliyetlerini Devletin Denetimine Açmaya Hazır

Türkiye’deki İnternet Kullanıcılarının Yüzde 69’u Sosyal Medyadaki Bilgilerini Sildirmeye Çalıştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz