Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Veeam’in raporu kuruluşların yüzde 89’unun veri korumada yetersiz olduğunu ortaya koydu

Veeam Veri Koruma Trendleri Raporu 2022, işletmelerin yüzde 67’sinin verilerini korumak için bulut temelli çözümlere yöneldiğini ve verilerini fidye yazılım saldırılarından kurtarmanın ise iş sürekliliği stratejilerini yönlendirmeye devam ettiğini ortaya çıkardı.

Kuruluşların yüzde 89’unun verileri yeterince korumadığını tespit eden Veeam Veri Koruma Trendleri 2022 Raporuna göre, iş beklentileri ile BT’nin sunma yeteneği arasındaki kopukluk hiç bu kadar etkili olmamıştı. Veeam Software, BT liderlerinin yüzde 88’inin, veriler iş başarısı için daha kritik hale geldiğinden ve veri korumanın zorlukları karmaşıklaşarak arttığından veri koruma bütçelerinin BT harcamalarından daha yüksek oranda artmasını beklediğini ortaya çıkardı. Ek olarak, BT liderlerinin üçte ikiden fazlasının, temel verileri korumak için bulut tabanlı hizmetlere yöneldiği görüldü.

Araştırma 3 binden fazla karar alıcıyla yapıldı

Veeam Veri Koruma Eğilimleri Raporu 2022, önümüzdeki 12 ay ve sonrası için veri koruma stratejilerini anlamak için 3 binden fazla BT karar alıcısı ve küresel kuruluşla anket yaptı. Benzer kategoride yapılan en geniş araştırma olan bu çalışma, kullanımı hızla artan bulut hizmetleri ve bulutta yerel altyapı da dahil olmak üzere organizasyonların karşılaştıkları BT zorluklarına nasıl hazırlandıklarını ve ayrıca, genişleyen siber saldırı ortamı ve iş sürekliliğini sağlayan Modern Veri Koruma stratejisini uygulamak için attıkları adımları inceledi.

“Son iki yılda veri iki katından fazla büyüdü ve uzaktan çalışma ve bulut tabanlı hizmetler gibi sistemleri nasıl benimsediğimiz bunun küçük bir parçası değildi” diyen Veeam CEO’su Anand Eswaran sözlerine şöyle devam etti: “Veri hacimleri patladığından, veri korumayla ilgili riskler de arttı ki bunun en iyi örneği fidye yazılımı diyebiliriz. Bu araştırma, kuruluşların bu zorlukların farkında olduğunu ve genellikle kullanıcıların ihtiyaç duyduğu korumayı sağlamada yetersiz kaldıklarından bu alanda büyük yatırımlar yaptığını gösteriyor. ‘Üretim’ platformlarının modernizasyonu, ‘koruma’ yöntem ve stratejilerinin modernizasyonunu geride bıraktığı için işletmeler zemin kaybediyor. Veri hacimleri ve platform çeşitliliği artmaya devam edecek ve siber tehdit ortamı genişleyecektir. Bu nedenle, CXO’lar, hâlihazırda sahip oldukları boşlukları kapatan ve artan veri koruma taleplerine ayak uyduran bir stratejiye yatırım yapmalıdır.”

Araştırmadan öne çıkanlar

  • İşletmelerde kullanılabilirlik açığı var: Ankete katılanların yüzde 90’ı, beklenen Hizmet Seviyesi Anlaşmaları ile üretkenliğe ne kadar çabuk geri dönebilecekleri arasında bir kullanılabilirlik açığı olduğunu doğruladı. Bu oran, 2021’den beri yüzde 10 arttı.
  • Veri korumasız kaldı: Yedekleme, tüm veri koruma stratejilerinin temeli olmasına rağmen, küresel kuruluşların verilerinin yüzde 18’i yedeklenmedi ve bu nedenle tamamen korumasız kaldı.
  • İnsan hatası çok fazla yaygın: Katılımcıların ortalama yüzde 53’ü altyapı/ağ, sunucu donanımı ve yazılımında kesintiler yaşadığını ifade ederek teknik arızaların kesinti süresinin en sık nedeni olduğunu ortaya çıkardı. Ankete katılanların yüzde 46’sı bir yönetici yapılandırma hatası vakaları yaşarken, yüzde 49’u yanlışlıkla silme, verilerin üzerine yazma veya kullanıcıların neden olduğu bozulmalar nedeniyle engellendi.
  • Uzaktan çalışanları koruma: Kuruluşların yalnızca yüzde 25’i bir felaket sırasında kaynakları yeniden bağlamak için düzenlenmiş iş akışlarını kullanırken, yüzde 45’i kesinti durumunda uzaktan çalışan kaynakları yeniden bağlamak için önceden tanımlanmış komut dosyalarını çalıştırıyor ve yüzde 29’u kullanıcı bağlantısını manuel olarak yeniden yapılandırıyor.
  • Ekonomik etkenler kritik olmaya devam ediyor: Bir kurumsal veri çözümü satın alırken en önemli faktörler söz konusu olduğunda, BT liderlerinin yüzde 25’i çözümlerinin ekonomisini iyileştirmekle motive oluyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmayı unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz