Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Teknolojinin gelişmesiyle bilim kurgu filmlerinin gerçeğe dönüştüğünü görmeye başlıyoruz. Bilim insanları, bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir yöntemle, bilgiyi beyne yüklemenin yöntemini buldu.

Araştırmalarına devam eden bilim insanları, aktif öğrenme yöntemleri üzerine çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda, daha kolay ve kısa yöntemlerle öğrenmenin de yolları araştırılıyor.

HRL Laboratuvarı araştırmacıları ise, yeni geliştirdikleri yöntemle beyne bir şey öğretmenin farklı bir yolunu buldu. Araştırmacılar, eğitimli bir pilotun gerçekçi bir uçak simülatörünü kullanmayı öğrenirken pilotun beyninden alınan elektrik sinyallerinin verilerini başka bir deneğe aktarabildi.

Bilim insanlarının yaptığı açıklamada: “Spesifik olarak hem bilişsel hem de motor performans sinerjisini gerektiren bir uçağı uçurmayı denedik. Bir şey öğrendiğinde beyin, fiziksel olarak değişiyor. Nöroplastiklik denilen bir süreçte bağlantılar kurulur ve güçlendirilir” denildi.

Araştırmaya katılan deneklerin, çalışmaya katılmayan insanlara göre, uçak simülasyonunu yüzde 33 daha kolay öğrendiği sonucuna ulaşıldı.

Geliştirilen yöntemin, bir bilgiyi doğrudan öğrenilmesine değil, bilgilerin daha kolay öğrenilmesine yardımcı olduğu açıklandı. Bu da bir şeyler öğrenmek için hala çaba sarfetmenin gerektiğini gösteriyor. Yine de bilginin beyinde oluşturduğu etki taklit edildiğinden, bilgiyi öğrenme süreci de ciddi şekilde kolaylaşmış oluyor.

HRL Laboratuvarları konuyla alakalı çalışmalarına ise devam ediyor.