Counter Strike: Global Offensive
Okuma Süresi
2 dakika

Yılların FPS, rekabetçi oyun serisi Counter Strike: Global Offensive, kendi eş zamanlı oynanama rekorunu kırdı. Son dönemde tüm oyunların oynanma sayılarının yükselmesi ile birlikte, Counter Strike: Global Offensive ‘in eş zamanlı oynanma sayıları 1.2 milyonu geçti.

Covid-19 salgını ile birlikte insanlar evlerinden çok daha fazla zaman geçirmeye başlamış durumdalar. Bu sebepten ötürü, oyunların oynanma oranları son derece yükselmiş duruda. Yeni çıkan oyunlar, yüksek oynanma sayılarına ulaşırken, bir yandan da yılların eskitemediği oyunlar tekrardan yükselişe geçmeye başlamış durumda. Yılların efsane FPS, rekabetçi oyun serisi Counter Strike’ın 8 yıl önce piyasaya sürülen son oyunu Counter Strike: Global Offensive, kendi eş zamanlı oynanama rekorunu kırdı. 

Counter Strike: Global Offensive, 2016 yılında 850 binden fazla oyuncu tarafından, aynı anda oynanmıştı. İnsanların evlerinde daha fazla vakit geçirmesi ile birlikte bu sayı 2020 yılının Şubat ayında 916 bini aştı. Mart ayında ise eş zamanlı oynanma sayısı 1 milyon 145 bin 972’ye ulaştı. Kendi rekorunu kıran CS: GO, çok süre geçmeden yine kendi rekorunu kırmayı başardı ve Nisan ayının gelmesi ile birlikte, aynı anda oyunu oynayan oyuncu sayısı 1 milyon 228 bin 875’e ulaştı. Kendi rekorlarını kıran oyun, ayrıca ortalama oyuncu sayısını da yükseltmiş durumda. Son 30 gündür oyunun ortalama oyuncu sayısının 719 bin olduğu söylendi. Getirdiği güncellemeler ve yeni oyun modları ile birlikte oyuncu kitlesini her zaman canlı tutmaya çalışan CS: GO, evde kalama olaylarının devam ettiği bu günlerde, düşük sistem gereksinimleri ile eski oyuncularının haricinde yeni oyuncuları da kitlesine katabilir. Evde kalma durumlarımız devam ettiği sürece, oyunların oynanma oranları da daha fazla yükselecek gibi duruyor.   

Dünya Sağlık Örgütü, oyun şirketleri ile iş birliği içerisinde 

DSÖ oyun

Play Apart Together olarak isimlendirilen bir etkinlikle birlikte Dünya Sağlık Örgütü, oyun şirketleri ve yayın platformları ile birlikte ortak bir çalışmaya girdi. Oyunlar ve yayın platformları, oyuncuları daha fazla evlerinde tutmak için yeni etkinlikler gerçekleştirecek. Ayrıca oyunların ve yayın platformlarının içine, evde kalmanın ve kişisel hijyenin önemini anlatan ek uyarılar yerleştirilecek.  

Daha önce DSÖ, oyun oynamayı bir bağımlılık olarak nitelendirmişti. Ama oyunların insanlara iyi vakit geçirme ve stresten uzaklaştırma özellikleri, böyle zorlu zamanlarda çok daha fazla ortaya çıkmış durumda.   

AKILLI TÜRK HAMAMI, TİKTOK, TİNDER, BİTCOİN – DigiToll #2048

2020 yılının en çok kullanılan dijital yayın platformları belli oldu 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz