dijital yayın platformları
Okuma Süresi
2 dakika

2020 yılının ilk yarısı biterken birçok firma ve analiz şirketi, markaların ne kadar değer kazandığını ve tüketildiğini açıklanmaya başladı. Açıklanan raporlara göre, 2020 yılının en çok kullanılan dijital yayın platformları belli oldu. Son üç ayda, Netflix en çok indirilen uygulama oldu. En çok vakit geçirilen platform ise YouTube Kids oldu. Dijital Yayın platformu Twitch ise 3 milyar saat izlenme elde etti.

Coronavirüs sebebiyle birçok insan evlerine kapanmış durumda. Bu sebepten dolayı insanlar içerik tüketebilecekleri dijital yayın platformlarına ve oyunlara yöneldi. Zaten her geçen gün izlenme sayılarında yükselişte olan dijital yayın platformları, insanların evde daha fazla vakit geçirmeleri ile beklenmedik bir yükselişe geçmiş durumda. Fiziksel olarak sinemaların kapanmış olması, setlerin durdurulmuş olması her ne kadar sinema filmleri ve yeni yapımların durumlarını zora sokmuş olsa bile, dijital dünyaya içerik üretenler ve dijital yayın platformları yükseliş durumunda.  

En çok indirilen dijital yayın platformları

En çok indirilen dijital yayın platformları

Apptopia adlı analiz şirketinin açıkladığı verilere göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde, en çok indirilen dijital yayın programı Netflix oldu. Netflix59.1 milyon indirme ile birlikte listenin başına yerleşmiş durumda. Analiz şirketi bu listeyi hazırlarken, 35 farklı platformu, araştırmaya dahil ettiğini açıkladı. Netflix’den sonra, 39.4 milyon indirme ile YouTube geliyor. Daha sonra ise 27.1 milyon indirme ile Amazon Prime geliyor. Açıklanan sayıların gösterdiği gibi, Netflix, bu zorlu dönemlerden en karlı çıkan platformlardan biri olmuş durumda.  

En çok kullanılan dijital yayın platformları

En çok kullanılan dijital yayın platformları

Listenin dördüncü sırasında ise 24.6 milyon ile YouTube Kids bulunuyor. Ayrıca YouTube Kids, Apptopia isimli analiz şirketinin verilerine göre en çok zaman geçirilen dijital yayın platformu olmuş durumda. Sayısal anlamda rakamlar açıklanmış olmasa bile, listenin en tepesinde, çocuklar için eğitici ve eğlenceli içerikler üreten YouTube Kids var. Çocukların uzun süre hatta tüm gün boyunca bir şeyler izleyebilmesi, izlemese bile bir tablette devamlı olarak bir videonun oynuyor olması, YouTube Kids’in bu listede olan liderliğinin sebebi olabilir. YouTube Kids’den sonra ise NetflixYouTube ve Amazon Prime Video geliyor.  

Twitch, 3 milyar saat izlendi 

Bir başka analiz raporuna göre, son dönemin en büyük dijital yayın platformlarından biri olan Twitch’in, 2020 yılının ilk üç ayı için izlenme saati 3 milyarı geçmiş durumda. Evde geçirilen bu dönemde yapılan yayınların sayılarının artması, saatlerinin uzaması, izlenme sayılarını doğrudan etkilemiş durumda. Twitch üzerinden bu çeyrek içerisinde 121 milyon saat yayın yapılmış. Yani 2019 yılının ilk çeyreğine göre oranlar %20 artmış durumda. Aynı şekilde YouTube Gaming, izlenme oranlarını %15.5 yükselişe geçmiş. Facebook Gaming ise izlenmelerini 4 katına çıkarmış.  

Dünya Sağlık Örgütü bile insanları evlerinde tutabilmek için yayın platformları ve oyun yapımcıları ile özel bir iş birliğine gitti. İnsanları evlerinde tutmak için kullanılan yöntemlerin fazlasıyla işe yaradığı ortada. 

AKILLI TÜRK HAMAMI, TİKTOK, TİNDER, BİTCOİN – DigiToll #2048

“Earth-Like”, evinizden yeni bir Dünya 2.0 simülasyonu yaratmayı mümkün hale getiriyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz