Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Figopara, İş Bankası’nın iştiraki Softtech’in açık bankacılık ürünleri TekCep ve TekPOS’u satın aldı. Figopara, ticari işletmelerin finansman süreçlerini yönetebileceği ana platform olma yolunda gelişmeye devam ediyor. Satın almayla Figopara’nın ticari müşterileri fatura verilerinin yanı sıra bankacılık verilerini de görerek, nakit akışlarını doğru şekilde yönetebilecek. Ayrıca kredi limitlerini en güncel veri ile anlık olarak tespit edebilecek.

İşletmelerin finansal yönetimini destekleyen ve sağlıklı nakit akışına sahip olmasına aracılık eden yeni nesil finans platformu Figopara, artık açık bankacılık hizmeti de sunacak.

İş Bankası iştiraki Softtech’in geliştirdiği ve İş Bankası’nın kullanmakta olduğu TekCep ve TekPOS gibi açık bankacılık ürünlerini ekibiyle birlikte bünyesine dahil eden Figopara, kurduğu Figo Ödeme Kuruluşu AŞ ile Merkez Bankası’na lisans başvurusunda bulundu. Figopara, Merkez Bankası’ndan ödeme şirketi başvurusuna onay çıkana kadar ise alacağı temsilcilik ile işletmelere açık bankacılık hizmetini sunmaya başlayacak.

Figopara, ticari işletmelerin anlık fatura bilgileri üzerinden skorlama yaparken, bu yeni satın alma ile algoritmasını geliştirerek skorlama noktasında fark yaratabilecek bilgiler sağlayacak. Ayrıca ticari işletmelerin farklı bankalardaki ticari hesaplarını, hesap hareketlerini ve birden fazla bankadaki POS hareketlerini tek bir ekrandan gösterecek.

İş Bankası Figopara’daki yatırımını artırdı.

Satın alma ile İş Bankası Figopara’daki mevcut yatırımını da artırmış oldu. Figopara’nın Ekim 2022’de 50 milyon dolar değerleme ile tamamlanan yatırım turunda şirkete Maxis Yenilikçi GSYF ile 500 bin dolar yatırım yapan Banka, son satın alma ile şirkete 1 milyon 250 bin dolarlık hisse karşılığı daha yatırım yapmış oldu. İş Bankası, bu anlaşma ile Figopara’nın Türkiye’deki ticari işletmelerin kullandığı ana platform olma hedefine inancını perçinledi.

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, ticari işletmelerin finansal süreçlerini ileriye yönelik tahminleriyle görebileceği, günlük ve güncel olarak finansal datalarını tek bir platformda görüntüleyebileceği ‘Finans Uygulaması’ olmak istediklerini vurguladı.

Figopara 10 binin üzerinde işletmeye hizmet sunuyor 2024 hedefleri ise yeni eklenen açık bankacalık uygulamaları ile 90 bin işletmeye hizmet verebilmek.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankaların finteklerle birlikte büyümesine dikkatleri çekti. Aran, Figopara’ya yaptıkları yatırımın, girişimlerin finansta bir problemi etkili bir şekilde çözme becerisinden kaynaklandığını belirterek, tüketicinin ihtiyaç duyduğu çözümlerin geliştirilmesine destek olmayı önemsediklerini söyledi.

Figopara, Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji girişimcilerinden TOBB Genel Başkanı Koray Gültekin Bahar ve ortakları tarafından, şirketlerin tahsilat ve alacakları arasındaki vade uyumsuzluğu sebebiyle doğan nakit akış sorunlarının çözümüne aracılık etmek için kurulan bir finansal teknoloji şirketi. Dijital bir platform üzerinden alıcı, tedarikçi ve finansal kuruluşlar arasındaki finansal sürecin ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hızlı ve kolayca dijital ortamda gerçekleşmesine aracılık ediyor… 

Figopara’nın yatırımcıları arasında, JIMCO, Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Eczacıbaşı Momentum, Finberg, İş Bankası Maxis Yenilikçi GSYF, L2G Ventures, Logo Yazılım, Sabancı Ventures, ScaleX Ventures, TechOne Venture Capital, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altındaki TKYB Sermaye Fonu ve birçok yatırımcı bulunuyor. Kurulduğu günden bugüne 105 binden fazla faturanın işlemine aracılık eden ve 6 binden fazla KOBİ’ye ulaşan Figopara, Türkiye’nin önde gelen 20’den fazla bankası ve 10’un üzerinde finansal kuruluşunun yanı sıra Türkiye’nin en büyük tedarik zincirine sahip holdingleri ve markalarıyla çalışıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz