Online market alışverişi platformu ‘istegelsin’, yeni normal verileri ve koronavirüs sürecindeki verileri karşılaştırdığı bir analiz yayınladı. Aktarılan detaylara göre; koronavirüs döneminde en çok maya ve vanilya satılırken yeni normalde bebek bezleri ve mangal ekipmanları ön plana çıktı.
Online market alışverişi uygulaması ‘istegelsin’, yeni normal verileri ve koronavirüs süreci verilerini karşılaştırdığı bir analiz yayınladı. Satışlarını koronavirüs öncesi (11 Şubat-11 Mart), koronavirüs süreci (11 Mart-1 Haziran) ve yeni normal (1 Haziran-20 Temmuz) olarak ayrı ayrı inceleyen platform, en çok satılan ve satışı en çok artan ürünleri derledi. Koronavirüs döneminde satışı en çok artan kategorilere bakıldığında; ilk sırada 28 kat artışla kabartıcı, vanilya ve maya grubu yer aldı. Listede bu ürünleri, 26 katlık bir artışla ekmek karışımı ve unlar takip etti.
Yeni normalde satışı en çok artan kategoriler ise 18 katla bebek bezi, kağıt ürünleri ve tuvalet kağıdı, 7 kat artışla mangal ve barbekü ekipmanları ve 6 kat artışla ise güneş kremi kategorisi oldu. Ayrıca yeni normalde satışı en çok artan ürünler arasında; Ayşe Kadın fasulyesi, Salihli kirazı gibi mevsimlik ürünler de yer aldı. İl bazında en çok satılan ürünler listesinde ise maden suyu, salatalık, limon, Türk kahvesi, muz ve domates gibi ürünlerin ilk sıralara yerleştiği görüldü.
Pandemi döneminde öğlen saatlerindeki teslimat oranları artış gösterdi
Öte yandan; koronavirüs dönemi öncesinde sipariş teslimatları akşam saatleri ve mesai sonrası olurken, pandemi döneminde evden çalışmaların artmasıyla öğlen saatlerindeki teslimat oranları da artış gösterdi. Yeni normal dönemine geçilmesiyle ise akşam teslimatları tekrar yükseliş yaşadı. Cinsiyet dağılımına bakıldığında; kullanıcılarının yüzde 51’inin kadın, yüzde 39’unun erkek olduğu platformda, özellikle son dönemde kadın kullanıcı sayısının artması dikkat çekti.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Yemeksepeti, Banabi ve İstegelsin temassız teslimat dönemini başlattı
Global ve Yerel iOS Uygulamalarında, Facebook Kaynaklı Bir Çökme Yaşandığı İddia Ediliyor