Okuma Süresi
2 dakika

NVIDIA’nın yeni Canvas uygulaması sayesinde, sanatçılar sanat eserlerini geliştirme aşamasında yapay zeka yardımı alıyor. Şimdilik ücretsiz beta sürümü olarak hizmete açılan NVIDIA Canvas uygulaması ayrıca, NVIDIA RTX GPU’su olan herkese gerçek zamanlı boyama aracı GauGAN’ı sunuyor.  

NVIDIA Araştırma ekibi tarafından geliştirilen GauGAN, kaba taslakları çarpıcı sahnelere dönüştürmek için derin öğrenme modellerini kullanarak dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerde yaratıcı toplulukların beğenisini topladı.

NVIDIA Canvas, yaratıcıların fırça darbelerini gerçeğe yakın görüntülere dönüştürmek için yapay zeka kullanarak renk yerine malzemeye göre boyama yapmalarına olanak tanıyor. Uygulama, insanlar resim yaparken fotografik sonucu gösteriyor. Bu nedenle görüntülerinin şeklini görmek için kullanıcıların beklemelerine gerek kalmıyor ve hemen görebiliyorlar.

NVIDIA Canvas, içerik oluşturuculara yaratıcı vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olacak donanım ve yazılım araçları sağlayan bir program olan NVIDIA Studio’nun bir parçası olma özelliğini taşıyor.

NVIDIA Canvas uygulaması nasıl çalışıyor?

Kullanıcılar, çimen veya bulut gibi doğada bulunan nesnelerden oluşan bir paletle basit şekiller ve çizgiler çizerek başlıyor. Yapay zeka modeli daha sonra ekranı hemen gösterişli sonuçlarla dolduruyor. Dört hızlı şekil ve çarpıcı bir dağ silsilesi beliriyor. Birkaç satır daha güzel bir alan üretiyor. Bir gölet çizerseniz, ağaçlar ve kayalar gibi yakındaki unsurlar da sudaki yansımalar olarak görünüyor. Bir malzemeyi değiştirdiğinizde, örneğin karı çimene çevirdiğinizde tüm görüntü bir kış harikalar diyarından tropik bir cennete dönüşüyor.

Araç, sanatçıların belirli bir ressamın stilini benimsemek için oluşturulan bir görüntüyü değiştirerek stil filtrelerini kullanmalarına olanak tanıyor. NVIDIA Canvas, yalnızca diğer görüntülerin parçalarını bir araya getirmek veya dokuları kesip yapıştırmakla kalmıyor, aynı zamanda tıpkı bir sanatçının yaptığı gibi yepyeni görüntüler yaratıyor. Dijital sanatını bir sonraki düzeye taşımak isteyen sanatçılar, çalışmalarını bir psd dosyası olarak kaydedebiliyor ve iyileştirmeye devam etmek veya diğer sanat eserleriyle birleştirmek için Adobe Photoshop‘a aktarabiliyor. 

NVIDIA Canvas, sanatçıların hızlı bir şekilde fikir üretmelerine de yardımcı oluyor. Ayrıca, çeşitli içerik oluşturuculara ve tasarımcılara zaman tasarrufu sağlayabiliyor. Bir reklam kampanyasında görseli geliştirmesi gereken, zaman sıkıntısı çeken bir sanat yönetmeni NVIDIA Canvas’ı kullanarak zamandan tasarruf sağlayabiliyor. 

NVIDIA Canvas, bir tablonun görünümünü ve verdiği hissi değiştiren dokuz stile, gökyüzü ve dağlardan nehir ve taşa kadar 15 farklı malzemeye sahip olma özelliğini taşıyor. Kullanıcılar, öğeleri ayrı tutmak için farklı katmanlar üzerinde boyayabiliyor, sıfırdan başlayabiliyor veya yeni bir ilham ipucu için uygulamanın hazır sahnelerinden birini başlatabiliyor.

Tuvalin Arkasındaki Sanat

NVIDIA Canvas, bir üretici ve bir ayrıştırıcıdan oluşan, çekişmeli üretici ağ adı verilen bir yapay zeka biçimini kullanıyor.

Oluşturucu, malzeme haritalarını görüntülere dönüştürmeyi amaçlar. Ayırt edici, gerçek göletlerin ve göllerin yansımalar içerdiğini bilir ve üreticiye ikna edici bir taklit oluşturmasını söyler. Sanatçılara gerçekçi portreler sunmak için GAN, 5 milyondan fazla görüntü kullanan bir NVIDIA DGX sistemi üzerinde eğitildi.

Canvas beta sürümünü indirip deneyebilir ve Studio sosyal medya hesaplarında öne çıkma şansı için #StudioShare hashtag’i ile Canvas tabloları paylaşarak sanat eserlerinizle başkalarına ilham verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

Otonom Araçlar İçin Yüksek Çözünürlüklü Haritalar Geliştiren ‘DeepMap’, NVIDIA Tarafından Satın Alındı 

NVIDIA ve Harvard Araştırmacıları, Genom Analizini Daha Hızlı ve Maliyetsiz Bir Hale Getirmek İçin Yapay Zeka Teknolojisi Kullanmaya Başladı 

Haftalık Teknoloji Gündemi – Netflix E-Ticarete Atıldı, Bitcoin Resmi Para Birimi Oldu!:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz