Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika
Yapay zeka teknolojilerindeki akıl almaz hız bir yandan ciddi anlamda olumlu değişim ve dönüşümlere neden olurken bir yandan da barındırdığı bazı risklerle birçok kişiyi tedirgin ediyor. Özellikle basit ve rutin işleri elimizden alması sayesinde muhteşem bir iş başarmış olsa da söz konusu teknolojinin kontrolsüz ve denetimsiz gelişimi önemli itirazlara neden oluyor. Nitekim bu konuda OpanAI CEO’su Sam Altman ABD Senatosu’nda ifade vererek, sektörü değiştirecek hareketlerin temelini atan açıklamalarda bulundu.
Yapay zeka alanındaki çalışmaların son yıllarda baş döndüren bir seviyeye ulaşması ile birlikte söz konusu alana ilişkin bazı düzenleme ve regülasyonlara olan ihtiyaç da açığa çıkmış durumda. Bu konuda en gelişmiş dil modeli olan GPT’nin geliştiricisi OpenAI CEO’su
Sam altman, yapay zeka teknolojileri hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar!

GPT-5’i Bir Süre Geliştirmeyeceğiz!

ABD Senatosuna ifade veren Sam Altman’ın ifadesinde yer alan belki de en ilgi çekici kısım GPT-5’i geliştirmediklerini hatta bir süre de geliştirmeyeceklerini paylaşmış olmasıydı. Yapay zekanın olası tehlikelerini ve potansiyelini konuşmak için ABD Senatosu komitesine ifade veren Sam Altman, ifadesinde ‘yapay zekâ şirketlerine lisans verecek yeni bir kuruluşun oluşturulması gerektiğini’ vurguladı. Hatta Altman’a göre yapay zekâ endüstrisi için regülasyonların da hazırlanması gerekebilir. Böylelikle yapay zeka şirketleri bu regülasyonlar çerçevesinde yeni teknolojiler geliştirecek ve geliştirilen teknolojileri için lisans alabilecekler. Konu hakkında Altman’ın aktardıklarını değerlendiren senatörler ise ortak bir akla ulaşarak sektörün regüle edilmesi için yeni bir kuruluş kurulması gerektiği fikrini destekledi. Ancak yine ortak bir endişe de söz konusu idi. Acaba bu kadar hızlı gelişen bir sektörde bir devlet kuruluşu bu hıza paralel yeni regülasyonlar ortaya koyabilecek mi?

Teknolojilerin potansiyel faydası ve tehlikesi hakkında:

OpenAI CEO’su Sam Altman, senatörlere vermiş olduğu ifadesinde ayrıca yapay zekânın bazı işlerin yerini alabileceğini, hatta bazı sektörlerde işten çıkarmalara neden olabileceğini açıkça belirtti. Dünya çapında önemli bir işsizliğe neden olabilecek olan bu gelişmenin aynı zamanda demokrasi açısından da bir tehdit olabileceğini düşündüğünü aktardı. Özellikle seçim zamanlarında yapay zekanın doğru olmayan bilgileri yaymak için kullanılabileceğini de söyledi.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz