Son zamanların en popüler teknoloji konularının başında elbette yapay zeka çalışmaları geliyor. Tabi yapay zeka denilince de akıllara ilk gelen şey ChatGPT oluyor. OpenAI CEO’su Sam Altman, tam da bu konuda merak edilen sorulara cevap oluşturan bir konuşma yaptı. Altman en çok da ChatGPT-5 hakkındaki merak edilen sorulara yanıt verdi.
Massachusetts Institute of Technology etkinliğine uzaktan katılarak konuşma yapan OpenAI CEO’su Sam Altman, yapay zeka ve ChatGPT-5 hakkında merak edilenlere cevap verdi. Henüz ChatGPT-4’ün yarattığı rüzgarın etkileri devam ederken Altman, ChatGPT-5’in çalışmalarının başlayıp başlamadığına dair bilgi verdi. İşte detaylar!
Geliştirme Süreci Başladı
OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT-5’in geliştirme sürecine başlanıp başlanmadığına dair sorulara yanıt verdi. Buna yönelik çalışmaların henüz başlamadığını söyleyen Altman, bunun yerine mevcutta ücretli olarak sunulan ChatGPT-4’ün üzerinde durduklarını aktardı. Altman aynı zamanda her geçen gün yapay zeka botunun yeni beceriler kazanarak, hayatımızda daha fazla yer kaplamasını sağlayacaklarını da belirtti. Ve tabii ki buradaki en büyük faktörlerin başında da Microsoft Bing ve Microsoft SwiftKey benzeri ortaklıklar geliyor diyebiliriz.
Açık Mektuba Cevap
Etkinlikte kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Altman, bilgisayar bilimcisi ve podcast yayıncısı Lex Fridman’ın sorularına da cevap verdi. Bununla birlikte GPT-4’ten daha büyük yapay zeka modellerinin geliştirilmesi çalışmalarının geçici olarak durdurulması çağrısında bulunan açık mektuptan da bahsetti. Söz konusu mektup hakkında da şu sözleri söyledi:
“Mektup, nerede durmamız gerektiği konusundaki en teknik nüansı kaçırıyor gibi görünüyor… Mektubun bir önceki sürümü, şu anda GPT-5’i geliştirdiğimizi iddia ediyor. Biz şu anda yeni sürümün geliştirme sürecinde değiliz ve bir süre için de bunu gerçekleştirmeyeceğiz. Dolayısıyla bu anlamda (mektup) biraz anlamsızdı. Ancak GPT-4 üzerine yaptığımız çalışmalar var ve bunların insan değerleri ile uyumlu ve güvenli olması gereken çeşitli güvenlik sorunları bulunuyor.”