Okuma Süresi
2 dakika

Spotify’ın belirtilen yasal süre sona ermeden RTÜK’e lisans başvurusu yaptığı açıklandı. RTÜK ‘ün yaptığı resmi açıklamada, Spotify ’ın 4 saat kala lisans başvurusu yaptığı belirtildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), geçen günlerde çevrim içi müzik ve podcast akış servisi sunan Spotify’ı ve üç web sitesini 72 saat içerisinde lisans başvurusunda bulunmaları konusunda uyarmış, aksi takdirde erişim engelinin gelebileceğini belirtmişti. Spotify’ın lisans başvurusu yapmayı istemediği gibi birtakım söylentiler ortaya çıkınca bu durum gündem yaratmıştı. Birkaç gün önce ise, Spotify’ın Türkiye’de yayıncılık hizmetine devam edebilmesi için lisans başvurusu yapmayı kabul ettiği ifade edilmişti.

RTÜK ’ün bugün yaptığı açıklamada, İsveç merkezli müzik akış servisi Spotify ‘ın resmi olarak lisans başvurusu yaptığı belirtildi. Resmi olarak lisans başvurusunda bulunan Spotify’ın bu bağlamda Türkiye’de erişim engeli ile karşılaşma ihtimali de ortadan kalkmış oldu. RTÜK, aralarında Spotify ve FOXPlay gibi toplamda 4 web sitesini, lisans başvurusunda bulunmak için 72 saat tanımıştı. Spotify’ın belirtilen sürenin bitimine 4 saat kala lisans başvurusunda bulunduğu ve Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul ettiği belirtildi. 

RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  “Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına dört saat kala lisans için RTÜK’e resmen başvurdu..” ifadeleri yer aldı. 

RTÜK’ün açıklaması:

“Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmıştır.” ifadeleri kullanıldı. Yapılan açıklamanın ardından Türkiye’deki Spotify kullanıcılarının platform hakkındaki endişeleri de sona ermiş oldu. 

1 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Medya Düzenlemesi’nin içerdiği maddeler bağlamında, kullanıcı sayısı 1 milyonu aşan sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’deki faaliyetlerine devam edebilmesi için lisans başvurusunda bulunup Türkiye’de en az 1 temsilci bulundurması gerekiyordu. Lisans başvurusunda bulunmayan ve temsilci atamayan platformlara ise önce para cezası ve uyarı gibi işlemlerin gerçekleşeceği belirtilmişti. Uyarı ve para cezasının ardından ise belirtilen işlemler gerçekleşmezse, sosyal ağ sağlayıcılara erişim engeli geleceği Sosyal Medya Düzenlemesi kapsamında, Spotify için artık görünürde bir sorun kalmadı.

İlginizi Çekebilir:

Spotify Mobil Sürüme Şarkı Sözüyle Arama Yapma Özelliği Ekliyor

Spotify “Zaman Kapsülü” İle Kişiye Özel Nostaljik Liste Oluşturuyor

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz