Signify, üç boyutlu yazıcıyla basılan ve müşterilerine özel olarak hazırlanan profesyonel armatürlerin üretimini duyurdu. Üç boyutlu yazıcı ile üretim yapılan ilk kullanıcısı Marks and Spencer’ın ise ciddi kazanımlar elde ettiğini açıkladı.
Signify, Hollanda’da abajur ve teçhizatları (armatür) üç boyutlu basacak olan tesislerinin yanı sıra ABD, Hindistan ve Endonezya’da üç boyutlu baskı fabrikaları kurma planlarını açıkladı. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir polikarbonat malzeme kullanan şirket, esnek ve sürdürülebilir üretim tarzının benimsemesi ile birlikte armatürlerin kişiye özel tasarlanmasına ve her bir müşterinin ihtiyaçlarına göre ayarlanmasına olanak sağlıyor. Üretilen ürünler ömrünü tamamladığında ise geri dönüştürülerek döngüsel ekonomiye katkıda bulunmasını sağlıyor.
Moda ve gıda perakendecisi Marks and Spencer (M&S) bugün yaptığı açıklamayla, 2020 yılı sonuna kadar İngiltere’de bulunan mağazalarına yerleştireceğini ve üç boyutlu yazıcı ile hazırlanan binlerce armatürü üretme sürecinin ilk aşamasında olduğunu ifade etti. M&S böylece Albert Heijn, SAS, Total ve Praxis gibi diğer önemli müşterilerin arasında yerini alıyor.
Signify’ın üç boyutlu baskı alanındaki yatırımları, şirketin bir yandan müşterilerine daha iyi hizmet sunarken diğer yandan da hem onların hem de kendisinin karbon ayak izini azaltma kararlılığını yansıtıyor. Bu şekilde üretilen tipik bir armatür (elektronik ve optik bileşenler hariç), geleneksel yöntemlerle imal edilen metal bir armatüre nazaran yüzde 47 daha az karbon ayak izine sahip oluyor. Neredeyse bütün bileşenleri yeniden kullanılabiliyor veya geri dönüştürülebiliyor, böylece döngüsel ekonomiye katkı sunuyor.
Signify’ın İnovasyon Başkanı Olivia Qiu “Biz, endüstriyel ölçekte 3 boyutlu basılmış armatürler imal eden ilk aydınlatma üreticisiyiz; böylece aydınlatma sektörünün ve sürdürülebilir inovasyonun öncüsü konumumuzu pekiştiriyoruz. Üç boyutlu basılmış aydınlatma armatürlerimiz, geleneksel olarak üretilmiş metal aydınlatma armatürlerine göre daha düşük karbon ayak izine sahip. Ağırlıkları daha düşük olduğundan, nakliye kaynaklı karbon emisyonlarını yüzde 35 azaltıyoruz. Üretimi kentsel alanların yakınlarında gerçekleştirerek ayak izimizi daha da düşürüyoruz. Ve elbette LED aydınlatma, geleneksel aydınlatmaya göre çok daha verimli.” dedi.