Okuma Süresi
1 dakika

Oyuncuların vazgeçilmez platformu olan Steam dün gece yaptığı açıklama ile artık Steam üzerinden TL ile alışveriş yapılamayacağını ve sadece USD kullanılacağını açıkladı. Steam’in yaptığı açıklamaya göre 20 Kasım’da platform üzerinden TL para birimi tamamen kaldırılacak.

Steam’e giriş yapan kullanıcılar, üst kısımda “Türkiye’deki fiyatlandırma ve Steam cüzdan bakiyeleri 20 Kasım’dan itibaren USD’ye dönüşecek.” uyarısı ile karşılaştı. Yani bu açıklama Steam’in Türkiye’den çekildiğini gösteriyor desek yanlış olmaz.

Steam’in yaptığı açıklamaya göre bu durumun sebebi ise yüksek seyreden ve dengesiz bir şekilde ilerleyen kur dalgalanması. Bu arada Steam’in uzun bir süre boyunca TL/USD kur dengesini Türkiye’deki oyuncuların lehine olacak bir seviyede tuttuğunu da belirtelim. Fakat bu durum çok uzun sürmedi ve fiyatların güncel kur seviyesine çekilmesi ile birlikte oyunlar büyük oranda zamlandı ve bir süre sonra Steam’in yaptığı açıklama sonrası bu durumun tamamen değişmesi ile karşı karşıya kaldık.

Steam neden böyle bir karar aldığını şu açıklama ile duyurdu:

Son yıllarda Arjantin ve Türkiye’deki döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerinin oyunları için uygun fiyatları seçmelerini ve güncel tutmalarını zorlaştırdı. Bunu geliştirici buluşmalarımızda ve yuvarlak masa sohbetlerimizde yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Buna ek olarak, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle Steam ödeme yöntemlerini bu ülkelerde/bölgelerde çalışır durumda tutmakta zorlandık. Arjantin ve Türkiye’deki Steam müşterileri için oyunları ABD doları cinsinden fiyatlandırmak, oyuncular ve iş ortaklarımız için daha fazla istikrar ve tutarlılık sağlamamıza yardımcı olurken, aynı zamanda bu ülkelerdeki/bölgelerdeki Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam etmemizi sağlayacak.

Ayrıca yapılan açıklamada Türkiye’de MENA-USD kullanılacağı bilgisi de verildi. Bu karar ile birlikte fiyatlarda çok ciddi bir artış görülmesi muhtemel, bu da oyun severlerin oyunlara ulaşmasını daha da zorlaştıracak.

MENA-USD Bölgesi
Orta Doğu
Bahreyn
Mısır
Irak
Ürdün
Lübnan
Umman
Filistin
Türkiye
Yemen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz