Okuma Süresi
1 dakika
Google’ın birçok yeni proje ve uygulamasını tanıttığı I/O etkinliği dün akşam gerçekleşti. Ünlü teknoloji devinin etkinlikte tanıtımını yaptığı bir yenilik de Studio Bot oldu. Henüz yalnızca ABD’de çıkış yapan yapay zekâ destekli araç, kod yazma, hata ayıklama gibi fonksiyonları yerine getirebiliyor.
Yapay zeka çalışmalarında yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek bünyesine katan Google, dün gerçekleşen I/O etkinliğinde en çok yapay zeka konusuna yer verdi denilebilir. Amerika merkezli teknoloji devi, Studio Bot, yapay zeka destekli arama motoru, sohbet botu Bard ve yeni dil modeli PaLM 2 gibi oldukça önemli konularda açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!
Studio Bot Şimdilik Yalnızca ABD’de
Yapay zekâ destekli ve Codey adı verilen bir kodlama modelinin üzerine inşa edilen Studio Botun, geliştiricilerinin uygulama geliştirmesine yardımcı olması amaçlanıyor. Araç aynı zamanda Android hakkındaki soruları yanıtlama, kod yazma ve hata düzeltme gibi özelliklere sahip. Botun kodlama modeli olan Codey, kod yazma gibi birçok işlevi bulunan ve en gelişmiş dil modeli olan PaLM 2’den güç alıyor. Geliştiricilerin sorularına hızlı yanıtlar alabileceğini ve bot yoluyla hata ayıklayabileceğini söyleyen Google, aracı kullanmak için geliştiricilerin kaynak kodlarını Google ile paylaşmalarının gerekmediğini de açıklamalarına ekledi. Diğer yandan şirket, henüz aracın erken aşamalarında olduğunu ve botu eğitmeye devam edeceğini de açıkladı. Ki zaten Studio Bot şimdilik yalnızca ABD’deki geliştiriciler için açılmış durumda.
Google Bard ise 180 Ülkede
Bu gelişmelerin yanı sıra Google’ın yapay zeka çözümü olarak tanıtılan Bard, ABD ve Birleşik Krallık’ta test sürecine başlamıştı. Dünkü I/O etkinliğinde Google, bekleme listesini devre dışı bıraktı ve Bard’ın İngilizce versiyonunu tüm kullanıcılara açtığını ilan etti. Böylelikle bu yeni karara birlikte Bard 180 ülke ve bölgede kullanıma açılmış oldu. Hatta şu anda Türkiye’den de Bard’ı denemek mümkün. Ancak deneme yaparken panelde “Experiment” ifadesini görebilirsiniz. Bu ifade Bard’ın yanlış yanıtlar verebileceğine dair uyarılar anlamına geliyor. Diğer yandan Google’ın Kıdemli Ürün Yöneticisi John Krawczyk, önümüzdeki dönemde Bard’ın 40 dilde hizmet vereceğini paylaştı.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!