Okuma Süresi
2 dakika

Twitter’ı satın almasından bu yana sürekli platformda bir değişiklik yapan ve yaptığı bu yeniliklerle gündemden asla düşmeyen Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bırakacağını açıkladı. CEO’luğu bırakıp şirkette farklı görevler üstleneceğini söyleyen Musk’ın yerine gelecek olan kişinin bir kadın olduğu biliniyor.

Dünyaca ünlü bir mikroblog olan Twitter’ın ünlü milyarder CEO’su Elon Musk, şirketi satın aldığı günden itibaren platformda yaptıkları ile sürekli gündemde. Ancak yeni bir açıklamaya göre Musk artık Twitter’ın CEO’luğundan çekiliyor. 6 hafta içerisinde gerçekleşecek olan görev değişiminin ardından ise Musk’ın yerine gelecek olan isim henüz açıklanmadı. İşte detaylar!

Elon Musk CEO’luğu Bırakıyor

İş ve sosyal medya dünyasının ünlü ismi Elon Musk, Tesla, SpaceX ve diğer şirketlerinin başarı hikayeleri ile sık sık gündeme gelirken buna bir de Twitter’ı ekledi. Ancak Twitter’ı satın aldıktan sonra eleştiri oklarını da üzerine çekmekte gecikmeyen Musk, kısa bir süre içinde çok fazla cepheden tepki alacak eylemlerde bulundu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ekim ayında 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alan Elon Musk, kendini şirketin tek sahibi, tek yöneticisi haline getirdi ve olanlar da bundan sonra olmaya başladı. Öyle ki, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey dahil bir çok kişi, ilk zamanlarda Elon Musk’ı Twitter için “Doğru kişi” olarak görüyordu. Ancak Musk bu fikri oldukça kısa bir süre içerisinde boşa düşürdü ve Dorsey dahil hemen herkes fikrini değiştirdi. Söz konusu fikir değişikliğinin ardından da Dorsey Musk’ın yönetimden geri çekilmesini talep etmişti. Ve işte sonunda bu talep karşılık buldu ve Elon Musk, yine Twitter üzerinden yaptığı açıklama yaparak CEO’lupu bırakacağını ilan etti.

Yeni CEO Tahmini

Twitter CEO’luğunu bırakarak şirkette başka bir işle uğraşacağını ilan eden Musk, yeni CEO hakkında ise yalnızca, “X/Twitter’ın CEO’luğu için yeni biri ile anlaştığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Ancak Musk, anlaştığı kişinin ismini açıklamasa da yeni Twitter CEO’sunun 6 hafta içinde görevine başlayacağını bildirdi. CEO’nun ismi henüz net olarak bilinmese de bazı kuvvetli tahminler var elbette. Bu isim ise The Wall Street Journal’ın iddiasına göre Linda Yaccarino olarak açıklandı.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz