Koronavirüs salgını sonrasında çevrim içi platformlara yönelen insanlar, evden yayıncılık sistemlerini geliştirmeye devam ediyor. Logitech C920 ve C922 gibi yüksek fiyata sahip web kameralarına yönelemeyen kullanıcılar ise yeni çözüm arayışları içerisine giriyor. Tekno Safari editörleri, yalnızca 29.99 TL karşılığında satın alabileceğiniz ‘DroidCamX’ uygulamasını inceliyor ve kurulumuna yakından bakıyor.
Twitch, Youtube ve Instagram gibi canlı yayına imkan veren uygulamalar, ev kullanıcılarına kendilerini ifade edebilme ve yeteneklerini gösterme imkanı sundu. Güncel dolar kuru ile üst seviyede web kamerası satın alamayan kullanıcılar ise bu imkanı en iyi seviyede değerlendirmek için çözüm yolları arıyor. Akıllı telefonunuzu bilgisayarınızda web kamerası olarak kullanmanıza imkan sunan ‘DroidCamX’, arayüzü ve özelleştirilebilir ayarları ile en popüler yazılımlar arasında üst sıralara oturuyor. Google Play Store’da 29.99 Türk Lirası karşılığında tüm özellikleriyle birlikte kullanıcı beğenisine sunulan yazılıma, USB ve Wi-Fi aracılığıyla veya Wi-Fi sunucusu yaratarak bağlanılabiliyor.
Uygulama üzerinden seçeceğiniz arka veya ön kamera seçeneği ile değiştirdiğiniz kalite ayarı, otomatik odaklama seçenekleri ile zenginlik kazanıyor. Devam eden otomatik odaklama, sabit odak, parlaklık, kontrast, yakınlaştırma gibi opsiyonlara da izin veren uygulama, Windows ve Linux ile uyumlu biçimde çalışabiliyor. “OBS Studio” benzeri çoklu katman seçenekleri ile oyun ve ekran paylaşımına imkan veren uygulamalara “Video Yakalama Aygıtı” olarak eklenen yazılım, ses deneyimi noktasında da farklı çözümler sunuyor. Ses aşırtma ile uzakta konumlanan cihazdan daha performanslı kayıt alabilen yazılımda, kullanıcılar dilerse yalnızca video aktarımı da yapabiliyor. USB üzerinden webcam bağlantısı yapabilmek için kullanıcıların ilk olarak, bilgisayara ve telefona ‘DroidCamX’ uygulamasını kurması gerekiyor.
Android: İndirmek için tıklayın.
Windows: İndirmek için tıklayın.
Linux: İndirmek için tıklayın.
DroidCamX kişiselleştirilebilir ayarları ile daha iyi bir web kamerası deneyimi sunuyor
‘DroidCam’ uygulama kurulumu gerçekleştirildikten sonra, akıllı telefondan uygulamaya giriş yapılıyor. Sonrasında, talep edilen izinler veriliyor ve cihaz, bilgisayara bağlanıyor. Bu aşamanın ardından, USB üzerinden kurulum gerçekleştirebilmek için Android cihazlarda “USB Hata Ayıklama” modunun geliştirici seçeneklerden aktif edilmesi gerekiyor. Birçok cihazda sistem hakkı kısmında bulunan derleme numarasına 6-7 defa tıkladıktan sonra aktif hale gelen geliştirici seçenekleri içerisinde bulunan ayarın, mutlaka kontrol edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Xiaomi cihazlarda ise bu ayar, MIUI sürümüne üst üste basıldığında ortaya çıkıyor ve aktif hale getirilebiliyor.
Bilgisayardan açılacak ‘DroidCamApp’ uygulamasında, oldukça kolay bir arayüz bulunuyor. Üst menüde bulunan “DroidCam” sekmesinden “Start” seçeneği ile kurulumun yapılabildiği yazılım, ses ve görüntü aktarımına izin veriyor. Gelişmiş seçeneklerde döndürme, beyaz ayarı, kontrast ve pozlama ayarları değiştirilebilirken; bu ayarlar “OBS Studio” gibi programlarda da kişiselleştirilebiliyor. Böylece ‘DroidCamX‘, kişiselleştirilebilir ayarları ile daha iyi bir web kamerası deneyimi sunuyor.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir: