Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Tosla, arkadaş gruplarının ortak harcamalarını takip edebilmesi ve birbirlerine kolayca ödemelerini yollayabilmesi için Harca-Bölüş özelliğini hayata geçirdi.

Tosla kullanıcıları Harca-Bölüş özelliği sayesinde uygulama üzerinden diğer Toslalı arkadaşlarından oluşan bir grup oluşturabiliyor. Bu gruptaki herkes yaptığı ortak harcamaları sadece gruptakilerin görebileceği şekilde giriş yapabiliyor. İsterse harcamaya ait fişin resmini de koyabiliyor. Tosla, girilen tüm harcamaları biriktirerek gruptaki herkes için ayrı ayrı hesaplaşmayı yapıyor. Kimin kimden ne kadar alacağı var, kimin kime ne kadar borcu var hepsi hesaplanıyor. Tek bir hareketle borçlu olanlardan para isteyebilme veya borcunu ödeyebilme imkanı da Tosla’nın getirdiği yenilikler arasında. 

Türkiye’deki ortak nokta dahilindeki yaklaşık 53.000 adet ATM’den ve Teknosa mağazalarından kolayca Tosla hesabına para yüklenebiliyor…

Ak Öde Genel Müdürü Sitare Sezgin, Tosla uygulamasıyla gençler için herhangi bir banka müşterisi olma zorunluluğunu ortadan kaldırarak günlük finansal işlemlerini yapmaları için eğlenceli ve sosyal bir platform sunduklarına işaret etti. Sezgin, “Toplumun en sosyal kesimini oluşturan gençlerin, sosyal yaşamları içinde, birbirleri arasında birçok ödeme-harcama-alacak-borç gibi işlemleri olduğunu biliyoruz. Biz de Tosla’ya, gençlerin gereksinim duydukları ortak harcamalarını daha hızlı ve takip edilebilir şekilde yapabilmelerini sağlayan bir özellik daha ekledik. Tosla kullanıcıları, gerek rutin ortak ödemelerinde, gerek hep birlikte katıldıkları bir etkinlikte yapacakları ortak harcamaları Tosla’nın bu yeni özelliği sayesinde, kolayca yapabilecekler. Gençlerin sadece Tosla’yı mobil telefonlarına indirip kayıt olmaları yeterli, üstelik Harca-Bölüş özelliği Tosla’nın diğer hizmetleri gibi ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Yükleme kanalları konusunda da çeşitlendirmeye gittik; artık Türkiye’deki ortak nokta dahilindeki yaklaşık 53.000 adet ATM’den ve Teknosa mağazalarından da kolayca Tosla hesabına para yüklenebiliyor. Hayatı kolaylaştırmak için Tosla’ya  yenilikler katmaya devam edeceğiz. ”

“Harca-Bölüş özelliği fikri gençlerden çıktı”

Ak Öde Strateji ve Büyümeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Aktaş ise, Harca-Bölüş özelliğini geliştirme fikrinin tamamen gençlerden çıktığını vurguladı, “Gençlerle yaptığımız tüm sohbetlerde ortak evi paylaşan arkadaşların birinin kirayı, birinin market harcamalarını, bir diğerinin faturaları ödediğini ama ay sonunda hesaplaşmaların birbirine girdiğini ve bu konuda zorlandıklarını çok dinledik. Yine tatile giden bir grubun tatil boyunca yaptıkları harcamaları daha sonra hesaplayarak birbirlerinden istemelerinin ve ödemelerini yapmalarının ne kadar zor olduğunu, hep birlikte gidilen yemeklerde de benzer hesaplaşma sorunları olduğunu gençler hemen hemen her seferinde ifade ettiler. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak bu sorunlara kökten çözüm bulan Harca-Bölüş özelliğini gençlerin kullanımına ve beğenisine sunduk. İster Tosla ile yapılan harcamalar olsun, ister başka ödeme araçları ile yapılan harcamalar olsun bir grup oluşturarak tüm ortak harcamaları girebildikleri, hesaplaşmaları Tosla’nın yaptığı ve Tosla hesaplarındaki paralar ile birbirlerine ödemelerini yapabildikleri hayatlarını kolaylaştıran bir özellik tasarladık” dedi.

İlginizi Çekebilir:

Nissan Türkiye Mobil Uygulaması Kullanıma Açıldı! 

Dünyada Bir İlk: Estonya Dijital Göçebelere 1 Senelik Vize Uygulaması Başlattı 

Teknoloji Haber Bülteni DijiToll için Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz