Okuma Süresi
2 dakika

Rapor, e-ticareti çeşitli yönleriyle inceliyor ve öneriler sunuyor

TÜSİAD Dijital Türkiye Yuvarlak Masası bünyesindeki eTicaret Çalışma Grubu faaliyetleri çerçevesinde, TÜSİAD – Deloitte Digital iş birliği ile hazırlanan “E-ticaretin Öne Çıkan Başarısı, Tüketici Davranışlarında Değişim ve Dijitalleşme 2022” raporunun bulguları, 8 Şubat tarihinde düzenlenen çevrimiçi toplantıda açıklandı. Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim yaptı.

Simone Kaslowski: Dijital ekonominin önemli bir boyutu: E-ticaret

Konuşmasında dijital ekonominin önemli bir boyutunu e-ticaretin oluşturduğunu hatırlatan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski sözlerine şöyle devam etti:

“Son 2 yıl, pandemi şartlarıyla hizmet sektörünün yeniden şekillendiği ve e-ticaretin de çok hızla büyüdüğü; şirketlerin her gün yeni çözümler üreterek yeni stratejiler geliştirdiği bir dönem oldu. Yüzde 70’i geçen bireysel internet penetrasyonu, mobil geniş bant aboneliklerindeki artış ve coğrafi konumun getirdiği bölgesel olabilme avantajımız e-ticarette ulusal ve uluslararası anlamda önümüzü açan belli başlı unsurları oluşturuyor.”

Serkan Sevim: E-ticaretle coğrafyadan bağımsız olarak gelir adaleti sağlanıyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim ise konuşmasında “”Sektörün sahip olduğu potansiyeli göz önüne aldığımızda, e-ticaret gerek küresel ticaret hacmi gerek yarattığı katma değer ve erişilen yeni pazarlar sayesinde dijital ekonominin önemli bir unsurunu oluşturuyor. Bununla beraber uzaktan çalışma ve uzaktan ticaret ile gelir dağılımı tüm Anadolu’ya yayılıyor, coğrafyadan bağımsız olarak gelir adaleti sağlanıyor.”” dedi.

TÜSİAD’ın e-ticaret raporu dün çevrimiçi bir toplantıyla duyuruldu 

Raporda e-ticaretin gelişimi ve güncel başlıklar var

İçeriğinde dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin gelişimi ve yakın dönem gelişmeleri ile küresel ekonomik trendler ve e-ihracat gibi güncel başlıklar üzerine değerlendirmelerin de bulunduğu raporun tanıtım sunumunu Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Lideri Hakan Göl yaptı.

Hakan Göl şu ifadeleri kullandı: “E-ticaret dijital değişimin en görünür ve dönüştürücü alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bu etki şirketlerin teknolojinin olanaklarını kullanarak stratejilerini, operasyonlarını ve insan kaynaklarını da yeniden belirlemeleri konusunda itici bir güç oluşturuyor. Raporumuzda vurgusunu yaptığımız gibi e-ticaretin dijital kanallardan gelen ciro yüzdesi, dijitale ayrılan yatırımın payı, e-ticaret stratejisinin net ve anlaşılır olması, yetkinlik- olgunluk düzeyi ile ilgili değerlendirmeleri göz önüne aldığımızda; e-ticaretin çok hızlı bir gelişim gösterdiğini ve daha da gelişim potansiyelinin olduğunu söylemek mümkün.”

Öget Kantarcı: E-ticaretin avantajları geniş kitlelere ulaşmaya başladı

Toplantı, TÜSİAD eTicaret Çalışma Grubu Başkanı Öget Kantarcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panel oturumu ile sona erdi. Öget Kantarcı konuşmasında şunları söyledi: “E-ticaret sektörü, uzun yıllardır büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Dünyada son beş yılda katlanarak büyüyen e-ticaret hacmi, pandemiyle beklentilerin üzerine çıkarak rekor düzeylere ulaştı. Salgının hayatımıza getirdiği zorluklar alışkanlıklarımız üzerinde etkili oldu. Online alışveriş bir tercih olmaktan çıkıp çözüm noktası haline gelince, tüketici ve işletmeler tarafındaki ön yargıların büyük ölçüde kırıldığına şahit olduk. Böylece, e-ticaretin sunduğu avantajlar çok daha geniş bir kitleyle buluşmaya başladı.”

TÜSİAD – Deloitte Digital “E-ticaretin Öne Çıkan Başarısı, Tüketici Davranışlarında Değişim ve Dijitalleşme 2022” raporu şu bağlantıdan indirebilebilir.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmayı unutmayın!

No votes yet.
Please wait...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz