Mobil uygulamalar eğlenceyle birlikte çeşitli ihtiyaçlara da hizmet etmektedir. İş, eğitim olmak üzere pek çok ortam ve amaç için birbirinden farklı uygulamalar söz konusu. Biz de bu haberimizde, üniversite öğrencilerini dikkate alarak onların kullanması gereken uygulamaları derledik. İşte; ‘Üniversite öğrencilerinin kullanması gereken uygulamalar’. ‘Üniversite öğrencilerinin indirmesi gereken uygulamalar’. ‘Öğrenci dostu mobil uygulamalar’. ‘En iyi ders uygulamaları’. ‘Her üniversite öğrencisinin telefonunda olması gereken uygulamalar’.
Kimi ihtiyaçlarınıza kesin bir çözüm olmasa da faydalanabileceğiniz uygulamalar bu listemizde. İşte; ‘Üniversite öğrencilerinin kullanması gereken uygulamalar’. ‘Üniversite öğrencilerinin indirmesi gereken uygulamalar’. ‘Öğrenci dostu mobil uygulamalar’. ‘En iyi ders uygulamaları’. ‘Her üniversite öğrencisinin telefonunda olması gereken uygulamalar’.
Üniversite Öğrencilerinin Kullanması Gereken Uygulamalar
‘Üniversite öğrencilerinin indirmesi gereken uygulamalar’. ‘Öğrenci dostu mobil uygulamalar’. ‘En iyi ders uygulamaları’. ‘Her üniversite öğrencisinin telefonunda olması gereken uygulamalar’ tüm detaylarıyla haberimizin devamında.
LitCharts
‘Üniversite öğrencilerinin kullanması gereken uygulamalar’ adlı liste haberimizde ilk olarak ‘LitCharts’ uygulamasına yer veriyoruz. 1000’den fazla kitap hakkında pek çok şey öğrenebildiğiniz uygulama, bir nevi kılavuz niteliğinde diyebiliriz. Kitaplardan alıntıların da yer aldığı uygulamada; özet, analiz, karakterler ve temalar arasında hızlı geçiş yapabilir böylece o kitap hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Uygulamada yer alan analiz özelliği ise anlamakta zorlandığınız dersleri anlaşılır hale getirebiliyor.
LitCharts uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Microsoft Office Lens
‘Üniversite öğrencilerinin indirmesi gereken uygulamalar’ arasında olan ‘Microsoft Office Lens’ ile listemize devam ediyoruz. 2015 yılının en iyi uygulamaları arasına girmiş olan Microsoft Office Lens ile tahtada bulunan yazıların fotoğrafını çekebilir ve okunabilir bir fotoğraf ortaya çıkarabilirsiniz. Böylece derste not alamadığınız noktada, bu fotoğrafla eksikliğinizi kapatmış olursunuz. Cebinizde taşıdığınız bir tarayıcı işlevi gören Office Lens uygulamasında, ödevlerinizle ilgili fikirlerinizin taslağını da çizebilir ve kaydederek unutmamanızı sağlarsınız.
Office Lens uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Oxford Dictionary of English
‘Öğrenci dostu mobil uygulamalar’ arasında olan ‘Oxford Dictionary of English’ İngilizce öğrenmenize katkı sağlıyor. Akademik ve profesyonel olarak kullanabileceğiniz uygulamada, değişik telaffuzlarda hem yaygın hem de nadir kelimeleri görebilirsiniz. Kelimelerin nasıl ifade edildiğini de görebileceğiniz uygulamada, günün kelimesi ile her gün bir kelime öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamada sesli ve görüntülü arama yapabilir, yazarak arama yaparken tahminleri görebilir, favori kelimeler aracılığıyla kelime listeleri oluşturabilirsiniz.
Oxford Dictionary of English uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
myHomework Student Planner
‘Üniversite öğrencilerinin indirmesi gereken mobil uygulamalar’ arasında olan ‘myHomework Student Planner’ ile ödevlerinizin, derslerinizin planını yapabilirsiniz. Bu uygulamayla oluşturduğunuz planlar sayesinde zamanınızı daha verimli yönetebilirsiniz. Uygulamanın eksiklikleri arasında ise Türkçe dil desteğinin olmaması geliyor. İngilizce bilgisi olan kullanıcılar da dahil olmak üzere uygulamaya, Türkçe dil desteği gelmesi talep ediliyor.
myHomework Student Planner uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Budget Bytes
‘Üniversite öğrencilerinin kullanması gereken uygulamalar’ listemizde sırada ‘Budget Bytes’ yer alıyor. Yemek, ailesinin yanında olamayan her üniversite öğrencisi için bir sorun. Fakat küçük bütçelerle lezzetli tarifler çıkarabileceğiniz mobil uygulamalar da mevcut. Onlardan biri olan Budget Bytes ile fotoğraf ve sesli rehber özelliği sayesinde lezzetli yemekler ortaya çıkarabilirsiniz.
Budget Bytes uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Letgo
Üniversite öğrencileri için yemek kadar eşya da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Üniversite döneminde daha uygun olması nedeniyle ikinci el eşyalar tercih ediliyor. Dolayısıyla bunun için tek tek gezmek yerine bu ihtiyacı ‘Letgo’ ve benzeri mobil uygulamalar aracılığıyla da karşılayabiliriz. Aynı zamanda kiralık daireler de bulabileceğimiz uygulamada, ikinci el pek çok eşyaya ulaşabilirsiniz.
Letgo uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Citymapper
Üniversite için İstanbul’a gelen öğrencilerin korkularından biri de böylesi büyük bir şehirde kaybolmak olabilir. Bu nedenle listemize ‘Citymapper’ uygulamasını da ekliyoruz. İstanbul için geliştirilmiş bir toplu taşıma uygulamasıdır. Burada yer alan toplu taşıma seçenekleriyle rota oluşturabiliyor, canlı otobüs sefer saatlerini görebiliyorsunuz. Toplu taşıma ve taksileri birleştirerek ilk kez gideceğiniz yere bir rota oluşturabilir, metro ve metrobüs haritasını da görebilir, bisiklet rotalarına bile bakabilirsiniz. Aynı zamanda evinizden çıkmadan otobüsün durağa ne zaman geldiğini de uygulamadan görebiliyorsunuz. Fakat İstanbul gibi kalabalık bir şehirde uygulamanın bu özelliğine pek güvenmemek daha doğru olacaktır.
Citymapper uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Reserarcher: Akademik Dergiler
Akademisyenler tarafından akademisyenler için tasarlanan ‘Reserarcher: Akademik Dergiler’ uygulaması elbette üniversite öğrencilerine de hitap ediyor. Meraklısı için listemizde yer verdiğimiz bu uygulamayla, bilimsel konulardaki önemli makaleleri keşfedebilirsiniz. 10 farklı bilimsel alanda 15.000’in üzerinde dergiden makalelerin mevcut olduğu uygulamada, ilgilendiğiniz terim ve yazarları da takibe alabiliyorsunuz.
Reserarcher: Akademik Bilgiler uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Evernote
Günlük ajanda olarak kullanabileceğiniz ‘Evernote’ uygulamasıyla aldığınız notları istediğiniz kişiyle paylaşabilir, planlayıcı olarak kullanabilir, toplantı, web sayfaları, yapılacaklar listesi de olmak üzere her şeyi tek bir uygulamada tutabilirsiniz.
Evernote uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Canva
Listemizde son sırada ‘Canva’ uygulamasına yer veriyoruz. Bu uygulamayla sunumlarınız için fotoğraf kolajı oluşturabilir, logo yapabilir, video düzenleyebilir, broşür hazırlayabilirsiniz. Canva uygulamasını bilgisayarınızda da kullanabilir ve resimleri profesyonel bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
Canva uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
YouTube, Android Uygulamasına 4K Video Oynatma Desteği Ekledi
Elon Musk, Bir Günlüğüne Twitter Hesabına Yeni Bir Profil Fotoğrafı Ekledi: Bitcoin Rekor Tazeledi!