Valorant
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Riot Games’in rekabete dayalı, karakter tabanlı PC oyunu Valorant’ın Türkiye veri merkezi denemeleri başladı. Riot Games’in Valorant için en büyük vaatlerinden biri olan düşük ping rakamları da bu aşamadan itibaren ülkemiz oyuncuları tarafından test edilebilecek.

Riot Games’in taktiksel nişancılık oyunu Valorant, 7 Nisan Salı günü kapalı beta dönemine başlamış, tüm dünyada Twitch izlenme rekorları kıran oyun ülkemizdeki oyuncular tarafından da heyecanla karşılanmıştı. Riot Games’in Valorant için verdiği ve özellikle ülkemizdeki nişancılık oyuncularını heyecanlandıran düşük ping vaadi ise kapalı beta döneminde test edilmeye başlandı.

Özellikle rekabetçi nişancılık oyunlarının sonucunu büyük oranda etkileyen düşük ping değerlerini ülkemizdeki oyunculara sunmak için ciddi yatırımlar yapacağını belirten Riot Games, Türkiye’de kurmaya başladığı veri merkezleri ile ülkemizdeki oyunculara en iyi oyun deneyimini sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Testleri başlayan veri merkezleri sayesinde Riot Games, ülkemizdeki oyunculara bir yandan Avrupa’daki oyuncular ile eşleşme fırsatı sunuyor. Diğer yandan da 5 ms’e kadar düşebilen ping değerleri sayesinde rekabette dezavantaj yaşatmamayı hedefliyor. Ping değerleri internet servis sağlayıcıları, teknik altyapı, sunucuya fiziksel uzaklık gibi birçok dış faktör nedeniyle farklılık gösterebilir. Ama bundan sonra Valorant oyuncularını çok daha iyi ping değerlerinin beklediği bir gerçek.

Valorant nasıl bir oyun?

Valorant nasıl bir oyun

Valorant en temelinde bir fps, nişancılık oyunu. Fakat diğer nişancılık oyunlardan bariz farkları var. Oyunlardan örnek vermek gerekirse biraz League of Legends, biraz CS: GO ve biraz Overwatch oyunlarının, birleşimi bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Valorant , CS: GO ile alışmış olduğumuz 5’e 5 mücadele edilen haritalarda, yine CS: GO ile alışmış olduğumuz oyun modlarına sahip. Ama oyunu farklı ve eğlenceli kılan kısmı ise karakter özellikleri. League of Legends oyunundan, oyuncuların aşina olduğu kahramanlar bu sefer bir MOBA haritasında değil de, daha küçük ve daha hızlı savaşlar verilen, minik bir haritalardalar. Ayrıca bu sefer en temel saldırı yolları kılıçlar ve büyüler yerine mermiler. Ellerinde çeşitli silahlar tutan kahramanlar, kendilere ait olan bazı yetenekleri oyun içerisinde kullanabiliyorlar. Bu da oyunu CS: GO’dan ayıran en temel sistemi. Aynı zamanda bu dinamik, oyunu Overwatch’a yakınlaştırıyor. Valorant hızlı ve eğlenceli bir yapıya sahip.

Valorant sistem gereksinimleri

Valorant sistem gereksinimleri

Minimum ayarlarda 30 fps oynayabilmek için 2 çekirdekli, 4 iş parçacıklı  i3-370M işlemcisine ya da benzer özelliklerde olan bir işlemciye ihtiyaç var. Grafik kartı olarak ise Intel HD 3000 gerekli.

Önerilen ayarlarda, 60 fps oynayabilmek için ise işlemci olarak Intel i3-4150 ihtiyaç var. Grafik kartı olarak ise Geforce GT730 gerekli.

144 fps ve üzeri oynayabilmek için ise Intel Core i5-4460 işlemcisine ve GTX 1050 Ti ekran kartına ihtiyaç var. RAM olarak ise oyun en az 4 GB bellek istiyor. Ayrıca yazılım olarak, 64 bit, Windows 7 ve üzeri sürümüne ihtiyaç duyuyor.

DigiToll #10

Valorant izlenme sayısı ile CS: GO’yu geçti

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz