Valorant izlenme sayısı
Okuma Süresi
2 dakika

Riot Games çatısı altından çıkan fps, rekabetçi oyun Valorant, izlenme sayısı ile efsane fps oyunu CS: GO’yu geçti. Birkaç gün önce kapalı beta dönemine başlayan Valorant, şimdiden oyuncular tarafından sevilmişe benziyor.

Yıllardır e-spor dünyasının zirvesinde duran Riot Games yeni oyunları yavaş yavaş piyasaya sürmeye başladı. Yıllardır MOBA türündeki League of Legends oyunu ile bilinen Riot Games, farklı türlerde olan, yeni oyunlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Riot Games’in Fps, rekabetçi türünde olan yeni oyunu Valorant, birkaç gün önce kapalı betaya girdi. Bununla birlikte yayınlarda oynanmaya başlayan Valorant, kısa süre içerisinde büyük ilgi ile karşılandı. Kapalı betaya yeni başlayan Valorant izlenme sayısı ile CS: GO’yu geçti.

CS: GO’nun elinde olan izlenme rekorunu kıran Valorant, sadece Twitch üzerinden yapılan yayınlardan elde ettiği izlenme ile 1.7 milyon izlenmeyi geçti. Daha önce, yılların efsane fps oyunu CS: GO’ya ait olan rekor ise 1.13 milyon izlenmeydi. Fakat iki izlenme oranı arasında bir fark var. 

CS: GO sahip olduğu izlenme rekorunu ELEAGUE Major: Boston 2018 şampiyonası sırasında elde etmişti. Riot Games’in yeni oyunu ise bu rekoru özel bir etkinlik olmadan, sadece yayıncıların yapmış olduğu Twitch yayınları ile elde etti. 

Valorant nasıl bir oyun?

Valorant nasıl bir oyun

Valorant en temelinde bir fps, nişancılık oyunu. Fakat diğer nişancılık oyunlardan bariz farkları var. Oyunlardan örnek vermek gerekirse biraz League of Legends, biraz CS: GO ve biraz Overwatch oyunlarının, birleşimi bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Valorant , CS: GO ile alışmış olduğumuz 5’e 5 mücadele edilen haritalarda, yine CS: GO ile alışmış olduğumuz oyun modlarına sahip. Ama oyunu farklı ve eğlenceli kılan kısmı ise karakter özellikleri. League of Legends oyunundan, oyuncuların aşina olduğu kahramanlar bu sefer bir MOBA haritasında değil de, daha küçük ve daha hızlı savaşlar verilen, minik bir haritalardalar. Ayrıca bu sefer en temel saldırı yolları kılıçlar ve büyüler yerine mermiler. Ellerinde çeşitli silahlar tutan kahramanlar, kendilere ait olan bazı yetenekleri oyun içerisinde kullanabiliyorlar. Bu da oyunu CS: GO’dan ayıran en temel sistemi. Aynı zamanda bu dinamik, oyunu Overwatch’a yakınlaştırıyor. Hızlı ve eğlenceli yapısı sayesinde Valorant, çıkışı gerçekleştirdikten sonra, çok fazla oyuncu tarafından oynanacak gibi duruyor. 

Valorant sistem gereksinimleri

Minimum ayarlarda 30 fps oynayabilmek için 2 çekirdekli, 4 iş parçacıklı  i3-370M işlemcisine ya da benzer özelliklerde olan bir işlemciye ihtiyaç var. Grafik kartı olarak ise Intel HD 3000 gerekli.

Önerilen ayarlarda, 60 fps oynayabilmek için ise işlemci olarak Intel i3-4150 ihtiyaç var. Grafik kartı olarak ise Geforce GT730 gerekli.

144 fps ve üzeri oynayabilmek için ise Intel Core i5-4460 işlemcisine ve GTX 1050 Ti ekran kartına ihtiyaç var. RAM olarak ise oyun en az 4 GB bellek istiyor. Ayrıca yazılım olarak, 64 bit, Windows 7 ve üzeri sürümüne ihtiyaç duyuyor. 

30 bin liraya Huawei Mate Xs mi? Denizli’de üzüm bağı mı?

Mart ayında, Twitch ‘de en çok izlenen oyunlar açıklandı 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz