vivo y21s inceleme
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
3 dakika

Vivo’nun ülkemizde üretilen telefonlarından biri Y21s nasıl? Y21s alınır mı? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası Vivo Y21s inceleme yazımızda.

Vivo ülkemizde ürettiği telefon modellerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Ülkemizde birleştirilen son modellerden biri de tasarımı abisi V21‘e benzeyen Y21s oldu. Yakın zamanda Tekno Safari YouTube kanalımızda Vivo Y21s inceleme videosunda ürünü detaylıca incelemiştik. Şimdi de teknosafari.net okurları için ürünü tekrar masaya yatırıyoruz. Ürünün özelliklerini ve deneyimlerimizi Vivo Y21s inceleme yazısıyla aktarıyoruz.

Vivo Y21s tasarım

vivo y21s tasarım

Vivo’nun X50 ailesiyle başalayan tasarım dili yeni modellerinde de devam ediyor. Giriş segmentte olsa da Vivo Y21s tasarım olarak abilerine benziyor. Yalnızca 182 Gram ağırlığında olan telefonun kalınlığı ise 8mm. Telefonun çerçevesi ve arka yüzeyi plastik olarak tercih edilmiş. Ancak arka yüzeyi mat yapıda olmasına rağmen parmak izlerini belli ediyor.

Y21s’in erçevesi ve arka yüzeyi popüler olan tasarım anlayışına göre daha keskin hatlar barındırıyor. Bu da cihazın eldeki kalite hissini arttırıyor. Gün Ortası Rüyası ve Gece Yarısı Mavisi olmak üzere iki renk seçeneği mevcut. Her iki rengin de sabit renkler olmadığını ve arka yüzeyinde ışık oyunları barındırdığını belirtelim.

Vivo Y21s ekran

vivo y21s ekran

Y21s giriş-üst segmente konumlandurabileceğimiz bir telefon. Bu durum tasarımından fark edilmese de ekranında kendisini eleveriyor. 6.51 inç boyutundaki ekran 720×1600 çözünürlüğe sahip. Ekran en boy oranı ise 20:9 olarak tercih edilmiş. Yaklaşık 270ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran alanındaki en iyi ekran olmasa da renk doğruluğu ve parlaklık açısından yeterli seviyede. Düşük çözünürlüklü olması neticesinde ekranda özellikle metinlerin çok keskin gözükmediği göze çarpıyor.

IPS LCD yapıdaki ekranın herhangi bir HDR sertifikalandırması bulunmuyor. Ayrıca çerçeveleri de biraz kalın. Ekran gövde oranı %81.8 seviyesinde kalmış. Vivo belli ki ekrana çok özellik ekleyerek fiyatı çıkartmak istememiş. Ekran “havalı” özelliklere sahip olmasa da Vivo Y21s ekran açısından yeterli seviyede performans sunuyor.

Vivo Y21s performans

vivo y21s performans

Vivo Y21s segmentinde çok sık karşılaştığımız Mediatek’in Helio G80 yonga seti ile geliyor. Aynı zamanda ülkemizde satılan versiyonu 4GB RAM belleğe sahip. Fakat 128GB depolama alanından buna 1GB RAM bellek takviyesi yapabilmek mümkün. Telefon Vivo’nun güncel yazılımı Android 11 tabanlı Funtouch 11 ile geliyor. Ayrıca telefon Bluetooth 5.0 desteğine sahip. Wi-Fi 5’i de destekleyen telefon ayrıca FM Radyo ile de geliyor.

Beklendiği üzere telefon çığır açacak bir performans ortaya koymuyor ancak Funtouch’ın iyi optimize edilmiş olması neticesinde özellikle gündelik kullanımlarda hiçbir sorun yaşatmıyor. Ayrıca bu yazılım oldukça fazla özelleştirme sunuyor. İş oyun oynamaya geldiği zamansa, ekranın düşük çözünürlüğü yardıma yetişiyor. Vivo Y21s performans açısından çok üst düzey sonuçlar ortaya koymuyor. Ancak zaten odaklandığı kısım performans değil kamera.

Vivo Y21s kamera

vivo y21s kamera

Arka tarafında üçlü kamera kurulumu yer alan Vivo Y21s, ön tarafında damla şeklindeki çentiğe yerleştirilmiş bir ön kamera ile geliyor. Arkadaki üçlü kamera kurulumunda üstte yer alanı 50Mp çözünürlüğündeki ana kamera iken diğer ikisi 2MP çözünürlüğe sahip makro ve derinlik kameraları. Ön taraftaki kamera ise 8MP çözünürlüğe sahip. Odağımız ön ve arka ana kamera üzerinde olacak.

50MP ana sensör Vivo kamera yazılımının da desteği ile iyi işler ortaya çıkartabiliyor. Ancak iyi işlerin kameranın donanımının değil yazılımın eseri olduığunu anlamak zor değil. Hareketli nesneleri fotoğraflarken bulanık sonuçlar almak çok olası. Ayrıca OIS desteği olmaması nedeniyle ışık düştükçe fotoğraflar yumuşuyor. Ancak yine de ışık yeterli ise yazılım doğru dokunuşlar yaparak güzel sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. 1080p 30FPS çekebildiğiniz videolarda ise yazılım pek müdahil olamadığından, dinamik aralık ve keskinlik düşüyor. 8MP ön kamera ise arka kameraya benzer bir profil çiziyor.

Vivo Y21s batarya performansı

vivo y21s batarya performansı

İnce bir gövdesi olması rağmen 5000mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan cihaz 18W hızlı şarj desteği ile geliyor. 18W günümüzde pek hızlı olarak nitelendirilemese de hala hızlı adını alıyor. 5000mAh kapasiteli batarya ise kullanımıza bağlı olsa da bir günü çoğunlukla rahat şekilde çıkartabilecektir. Burada özellikle ekranın tazeleme hızının ve çözünürlüğünün düşük olması ve G80’in çok fazla güç tüketimi yapmaması etkili. Tabi ki yoğun kullanım yapmaya başladığınızda pil daha hızlı düşmeye başlayacaktır. Ancak yine de Vivo Y21s batarya performansı açısından pek çok kullanıcıyı tatmin edebilecek kapasiteye sahip.

Vivo Y21s alınır mı?

vivo y21s alınır mı

Vivo Y21s 3000 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle satılıyor. Fiyat bandındaki rakiplerinin pek çoğunda benzer performanslar görüyoruz. Dolayısıyla bu Vivo Y21s alınır mı sorusunu cevaplamak gayet kolay oluyor. Eğer bu fiyat bandında bir telefon bakıyorsanız listenizde bulundurabilirsiniz.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmayı unutmayın!

İlginizi çekebilir:

2021 yılında insanları en çok ne mutlu etti?

Tesla, 2021 yılı satış sayısını paylaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz