Okuma Süresi
2 dakika

Türk Telekom bünyesinde yer alan TT Ventures şirketi tarafından hayata geçirilen yerli sosyal medya platformu Yaay erişime açıldı. Gündem ve haber takibi, bilgilendirme, rozet uygulaması gibi özellikleri ile farklı bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyen Yaay, diğer sosyal medya platformlarındaki öne çıkan özellikleri de kendi bünyesinde kullanıcılarına sunuyor. Yaay nedir sorusunun cevabını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Platforma üye olmak için sizden isim-soyisim, e-posta adresi ve telefon numarası gibi temel bilgiler isteniyor. Ardından kullanıcı adınızı ve şifrenizi de belirleyerek Yaay kullanıcısı olabiliyorsunuz. Uygulamada içerikler kategorilere göre paylaşılıyor. Müzik, teknoloji, spor, gençlik, çocuk, haber, mizah, magazin, kültür, siyaset gibi birçok kategoriden ilgi alanlarınıza uygun olanları işaretleyebilir ve size hitap eden içerikleri kolayca takip edebilirsiniz.

Yaay nedir?

Uygulamanın arayüzü Twitter ile hemen hemen aynı. Çok benzer ve birçok yapıda aynı kullanılmış. Bir Twitter benzeri uygulama olan yerli uygulama, mikroblog mantığı ile çalışan sosyal medya uygulaması.

Diğer uygulamalarda nasıl paylaşımlar yapabiliyorsanız Yaay uygulamasında da öyle paylaşımlar yapabiliyorsunuz. Arayüz ve kullanım açısından Twitter’a bir hayli benzeyen uygulama, yapı olarak Facebook’u andırıyor.

Beğeni özellikleri ve yorum sistemine Facebook platformundan oldukça alışkınız. Bunun yanında diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak bu uygulamada beğenmeme özelliğinin olması da dikkat çekici.

Kategoriler sayesinde tüm kullanıcılar sadece kendi ilgi alanlarını takip edebiliyor, o konulardaki paylaşımları görebiliyorlar. Ancak kullanıcılar Reddit’teki gibi kendi kategorilerini açıp geliştirme imkanına henüz sahip değiller.

Ayrıca kategori sayfalarına girdiğinizde yapılan en son ve en popüler paylaşımları listelemek mümkün. Bununla birlikte yapılan paylaşım sayılarına göre kullanıcıların listelendiği bir liderlik tablosu da mevcut. Bu sayfada en çok paylaşım yapanlar, en üst sıralarda gösterildikleri için kullanıcılar arası bir rekabet ortamı yaratılmış görünüyor.

Yaay’ın Çıkıs Noktası Gençler:

Platforma ilişkin açıklama yapan Appyap CEO’su Emre Meriç, “Önceliğimiz ve çıkış noktamız; farklı ve gençlerin dikkatini çekecek dinamik ve yenilikçi bir platform oluşturmaktı. Dünyada mesaj, görsel ya da video odaklı çeşitli platformlar yer alıyor. Yaay’ı bu oluşumlardan ayıran en büyük özelliği, kategorilere ayrılmış yapısı ve içerik paylaşımına göre kullanıcılarına ‘rozet’ uygulaması olacak. Uygulamamız; kendine özgü yapısıyla, sosyal çevre oluşturma, gündem ve haber takibi, doğru bilgiye ulaşma ve bilgilendirme gibi süreçlerde yepyeni bir deneyim sunacak” dedi. Meriç, “Yaay’da içerikler, konularına göre birbirlerinden ayrıştırılarak, konuların daha rahat takip edilebilmesi konforu sağlanıyor. Örneğin, bir kullanıcı, yalnızca haberleri takip etmek istiyorsa, kategorileri buna göre düzenleyip platformu kullanabiliyor” diye konuştu.

Yurt Dışında da İlgi Uyandıracak

Meriç, sözlerine “Yaay’ı yurt dışında da ilgi uyandıracak bir mecra olarak konumlandırdık. Uygulamanın genel karakterini belirlerken, bölge ülkelerinin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını inceledik. Kısa vadede çevre ülkelerde de Yaay’ın kullanımının kabul göreceğine inanıyoruz. Tüm alt yapı geliştirmelerimizi evrensel bir sosyal medya dili ve görsellik algısı üzerinden şekillendirdik” diyerek devam etti.

Platformu hem App Store‘dan hem de Google Play Store‘dan indirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

Chadwick Boseman’ın Son Twitter Paylaşımı, Rekora İmza Attı! 

Twitter Üzerinden Yapılan Oyun Konuşmaları, 1 Milyardan Fazla Tweet ile Rekor Kırdı

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

 

2 YORUMLAR

  1. uygulamanın içindeki kategoriler rozetler falan renklendirmiş eğlenceli olmuş ben beğendim. yeni olduğu için çok arkadaşlarım yoktu yaayda kendi arkadaşlarımı çağırınca daha iyi oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz