Çin merkezli elektronik üreticisi Anker’in bluetooth hoparlörü, uygun fiyatına rağmen bünyesinde taşıdığı suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası ve performansı sayesinde segmentinde öne çıkmayı başarıyor. Peki Anker Soundcore Icon mini ’nin “streo pairing” özelliği başarılı bir şekilde çalışıyor mu? “Soundcore kablosuz hoparlörün kullanım süresi ne kadar?” gibi soruları merak ediyorsanız detayları yazımızda bulabilirsiniz.
Anker Soundcore Icon mini ismiyle piyasaya sunduğu kablosuz bluetooth bağlantılı hoparlörü, kırmızı, siyah, mavi ve turuncu olmak üzere 4 renk seçeneğiyle satışta. Çok yeni bir cihaz olmadığı için farklı internet sitelerinde farklı fiyatlara bulmanız da olağan. Ancak bu yazıyı yazarken bir ortalama fiyat aralığı vermek gerekirse cihazın 240 TL ile 300 TL arasında olduğunu belirtebiliriz. Günümüz kur farklarını göz önüne aldığımızda piyasada bulanan rakiplerinden farklılaşmasına yardımcı olan IP67 sertifikasının yanında cihazın detaylı özelliklerine birlikte bakalım.
Tasarım
Oldukça küçük bir formla gelen Soundcore Icon mini 181 gram ağırlığında. Günümüzde ortalama ağırlıktaki bir akıllı telefonun ağırlığı diyebiliriz bunun için. 12,9 x 10,9 x 5,8 boyutlarında olan cihaz bu noktada her çantada kolayca taşınabilir bir cihaz olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra sağ üste yerleştirilen ip askısı sayesinde doğada kullanmaya ya da bir şeylerin üzerine asmaya olanak tanıyor. İpin klipsli yapısı sayesinde ürünü güvenli şekilde bir yere asabiliyorsunuz. Bu özellikle doğa hayatını seven, parkta bahçede müzik dinleyen pek çok kullanıcının hoşuna gidebilir. İpi kullanmak istemeyenler ise çıkararak da hoparlörlerini kullanabilir.
Cihazın IP67 sertifikası sebebiyle dışarıdan bakıldığında giriş ve çıkışları görülmüyor. Şirket silikon bir malzeme yardımıyla Aux ve microUSB girişini ve aslında cihazın kenarlarını bu malzeme ile kaplıyor. Girişleri kullanmak için sağ tarafta bulunan silikon kısmı açınca karşınızda söz konusu alanları görüyorsunuz. Cihazın üst tarafındaysa, Bluetooth bağlantısı için konumlandırılan bir buton, ses açma-kısma ve durdurma tuşu ile açma-kapatma butonu bulunuyor. Müzik durma ve devam ettirme tuşu olan “Pause” tuşu aynı zamanda arama cevaplama ve sonlandırma işlemleri için de kullanılıyor.
Silikon bir kapağın altında ise kablolu bağlantılar kullanarak ses gecikmesini minimuma indirmek isteyen kullanıcıların tercih edebileceği Aux girişi ile birlikte cihazın şarj olmasına imkan tanıyan microUSB girişi yer alıyor. Elbette ki bu giriş yerine günümüz cihazlarının çoğunda kullanılmaya başlanan Type-C giriş kullanılsa çok daha güzel olurmuş. Bu şekilde kablo taşıma, kablo kaybetme gibi durumlarının sıkıntısı da çok daha az yaşanır ve günümüz teknolojisine daha fazla uyum sağlayan bir cihaz olurdu. Ancak uygun fiyatı göz önüne alındığında bu durumun çok ciddi bir sorun olmadığını da belirtmek gerek.
Ses performansı
Cihazın sesinin çıktığı hoparlör alanının tam ortasında ise sanki kolayca silinebilirmiş imajı çizen bir “SoundCore” logosu yer alıyor. Cihaz sesi sadece bu alandan veriyor. 3W gücünde ses çıkışı veren cihaz bu bağlamda 90 dB yüksekliğe sahip diyebiliriz. Yüksek ses olarak tanımlanan 90 dB’in cihaz için aslında yeterli. Ancak benim kişisel tercihlerim ve cihazın daha çok aktif yaşam ürünü olarak tanımlanması nedeniyle daha yüksek ses beklentimi karşılamadı diyebilirim. Ancak segmentine nazaran, bu konuda memnun edeceğini söylemek gerek.
Eğer 2 adet SoundCore Icon mini hoparlörüne sahipseniz bu durumu “stereo pairing” özelliğiyle avantaja çevirebilirsiniz. Cihazın öne çıkan bir özelliği olan “çift eşleme” (streo pairing) özelliği ile iki hoparlörü de cihazınıza Bluetooth 4.2 bağlantısı sayesinde bağlayarak ikisinden de ses çıkışı alabiliyorsunuz. Özelliğin oldukça ilgimi çektiğini belirtmeden geçemeyeceğim, iki hoparlörü de akıllı telefonunuza bağladığınızda birinden sağ birinden sol olmak üzere iki farklı ses çıkışı vererek daha iyi bir deneyim sunuyor. Ancak cihazda bazı eşleşme problemleri yaşadım. Cihazları ilk olarak bir iPhone telefonla eşleştirdim. Ancak ikisini birden kullanmakta sorun yaşadım. Birini açtığımda diğeri duruyor ve ikisini birden kullanamıyordum. Android bir telefonla eşleştirme yaptığımda ise Bluetooth ayarlarından bu durumu çözmek biraz zamanımı aldı. Ancak çift eşleşme özelliği kullanarak hem ses deneyimini hem de yüksekliğini artırmış oldum.
Batarya ve kullanım ömrü
Cihaz bünyesinde 900 mAh büyüklüğünde bir batarya taşıyor. Bu batarya kapasitesinin 8 saate kadar çalma süresi olduğu aktarılıyor. Şarj göstergesi ise Cihazın ortasında bulunan SoundCore yazısının üzerinde bulunuyor. Cihaz şarj olurken hızlı hızlı kırmızı ve mavi ışık gösteriyor. Şarj oldukça bu mavi ve kırmızı ışık daha aralıklı yanıp sönüyor. Mavi olduğunda ise şarj olduğu anlamına geliyor.
Suya ve toza dayanıklı
IP67 sertifikasına sahip olan SoundCore Icon mini kablosuz Bluetooth hoparlör bu noktada pek çok rakibinden ayrılmayı başarıyor. Hem toza hem de suya dayanıklı yapısı sebebiyle hoparlör üzerinde biz de küçük bir su testi yapmıştık. Tekno Safari YouTube kanalında yayınladığımız videoda, müzik açık bir şekilde cihazın üzerine yaklaşık 500 ml su döktük. Hızlı bir şekilde döktüğümüz suya rağmen cihaz çalışmaya devam etti ancak bir miktar ses kaybı yaşadı. Bu durumun ses kanallarının su ile kaplı olması sebebiyle gerçekleştiğini ve cihazı salladıkça suyun yüzeyinden ayrılıp daha fazla ses verdiğini de görmüş olduk. Yaklaşık 15-20 dakika sonra denediğimizde ise herhangi bir ses kaybının yaşanmadığını görmüş olduk.
Uygun fiyatı, suya ve toza karşı dayanıklı yapısıyla dikkat çeken Anker SoundCore Icon mini’nin portatif tasarımı da bu tarz bir hoparlör arayanların ilgisini çekebilir. Ancak dayanıklılık değil de daha güncel bağlantı noktalarıyla teknolojileri de cihazlarında görmek isteyen kişiler rakiplerine göz atabilir.
İlginizi Çekebilir:
‘Google Asistan’ Özelliği Bulunan Akıllı Hoparlör ve Monitörlere, ‘Apple Music’ Desteği Geldi
Oppo, Yeni Bluetooth Hoparlör Modelini Türkiye’de Tüketici Beğenisine Sundu
Teknoloji Haber Bülteni DigiToll: