Okuma Süresi
2 dakika

Twitter’ın sahibi Elon Musk ile Apple arasında gerginlikler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan son gelişmeyle Elon Musk, attığı son tweetlerle Apple hakkında birçok iddiada bulunarak âdeta savaş açtı.

Son haberlerimizde büyük markaların Twitter’daki reklamlarını durduklarından bahsetmiştik. Bunun üzerine Elon Musk’ın reklam vermeyi durduran şirketlerin CEO’larını arayarak şikayet etmişti. Fakat bu Musk için geri tepen ve yanıt bulmayan bir davranış olmuştu. Görünene göre Musk, reklam vermeyi durduran Apple’a da savaş açmış gibi duruyor.

”Amerika’da İfade Özgürlüğünden Nefret Mi Ediyorlar?”

Elon Musk, Twitter’da yaptığı son paylaşımlarla Apple’ı sansür uygulamayla suçladı ve Apple’ın CEO’su Tim Cook’un politikalarını eleştirdi. Musk, ”Apple, Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar” dedi ve Apple CEO’su Tim Cook’u etiketleyerek ”Burada neler oluyor?” diye sordu.

Aynı zamanda Musk, attığı tweetle ifade özgürlüğünün engellendiğiyle ilgili Twitter’daki dosyaların yayımlanacağını da söylemişti.

LBRY, Elon Musk’ı Doğruladı

Musk’ın attığı tweet’e LBRY, ”Covid sırasında Apple, uygulamalarımızdan bazı arama terimlerinin döndürülmesini filtrelenmesini istedi. Eğer şartları filtrelemeseydik mağazada uygulamalarımıza izin verilmezdi. Apple iyi ürünler yapabilir ama bir süredir ifade özgürlüğüne karşı çıkıyorlar.” dedi.

Elon Musk ise LBRY’e yanıt olarak, ”Ne şartları?” diye sordu.

LBRY, Elon Musk’a ”Apple, başta aşılar ve virüsün insan kaynaklı kökenleri olmak üzere Covid ile ilgili neredeyse hiçbir şeye izin vermedi. Sadece Apple cihazlarında sonuçların gösterilmemesi için 20’den fazla terimden oluşan bir liste oluşturmak zorunda kaldık. Apple ayrıca daha sonra kullanıcılar videolarda Pepe resimlerine yer verdiği için bizi reddetti.” diye yanıt verdi.

Musk ise bu tweet’e ”Apple tarafından ifade özgürlüğünün gizlice bastırılması. Müşterilere asla söylenmedi. Ne oluyor burada yahu?” diye cevap verdi.

Ardından Apple’ı sansür ile suçlayarak şirketin “müşterilerini etkileyen tüm sansür eylemlerini yayınlayıp yayınlamayacağını” soran bir anketi yayınladı. Anket, hala Twitter sayfasında devam ediyor.

Musk, daha sonrasında hızını alamayıp bir dizi Tweet’te, uygulama mağazasında yapılan satın alma işlemlerinden aldığı her şeye gizli bir şekilde 30 vergi koyduğunu iddia ederek, ücret de dahil olmak üzere şirketin politikalarını eleştirdi.

Uygulamanın Apple’ın veya Google’ın uygulama mağazasından kaldırılması, Twitter’e zarar verebilir. Görüldüğü üzere Musk, Twitter’ı devraldıktan sonra şirketler Twitter’dan kaçınıyor. Mondelez, Carlsberg, Volkswagen, Pfizer, United Airlines ve General Motors gibi benzeri büyük diğer markalar da platformdaki reklamları askıya aldı.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz