Okuma Süresi
2 dakika
Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra Twitter’da ardı ardına birçok değişiklik ve yenilik yaşandı. Ve son olarak gündeme gelen değişikliklerden birisi de uçtan uca şifreleme. Bir süredir konuşulmakta olan uçtan uca şifreleme özelliği sonunda resmen ilan edildi. Ancak beklenen bu özelliği maalesef yalnızca Twitter Blue aboneleri kullanılabilecek.
Dünyanın en yaygın mikroblog platformu olan Twitter’dan yeni bir açıklama daha geldi. Resmi olarak yapılan bu açıklamaya göre, bir süredir üzerine çalışılan uçtan uca şifreleme özelliği artık tamamlanmış durumda. İşte detaylar!

Doğrudan Mesaj Özelliğinde Güncelleme

Twitter’ın sahibi ünlü milyarder Elon Musk, bir süre önce uçtan uca şifreleme özelliğinin geleceğini ve bu konu hakkındaki çalışmaların sona yaklaştığını duyurmuştu. Bu konuda gelen son haberler ise artık bu çalışmaların nihayete erdiğini gösteriyor. Hem Twitter resmi hesabından hem de Elon Musk’ın kendi sayfasından yapılan bir açıklama ile platformun doğrudan mesaj özelliğinin güncellendiği ortaya çıktı. Hatta söz konusu uçtan uca şifreleme özelliğinin nasıl çalışacağı konusunda da bilgi verildi. Yapılan bu bilgilendirmeye göre kullanıcılar, doğrudan mesaj gönderme bölümüne girerek mesaj göndermek istediklerinde, ekranın sağ üst kısmında yeni bir kilit simgesi görecekler. Bu simge aktif hale getirildiğinde, uçtan uca şifrelenmiş mesaj özelliği de aktif edilmiş olacak. Mesajlaşma bilgileri bölümünden de ulaşılabilecek olan özellik, “Uçtan uca şifreli mesajlaşma başlat” butonuna dokunan kullanıcının şifreli mesaj göndermesini sağlayacak. Ve akabinde kilit simgesi bulunan mesajlar, yalnızca iki kullanıcı tarafından görüntülenecek. Öyle ki, uçtan uca kilitli olan mesajları Elon Musk dahi göremeyecek. Hatta bu konuda bir açıklama yapan Musk; “Kafama silah dayansa bilemesajlarınızı göremeyeceğim.” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Herkes Kullanamıyor

Birçok kullanıcının beğeni ile karşılayacağı bu özellik konusunda en büyük eleştiri ise özelliği kimlerin kullanabileceği konusunda. Çünkü gizlilik ve dijital güvenliğin bu kadar önemli bir hale geldiği günümüzde Twitter’ın bu özelliğini yalnızca Twitter Blue abonesi olanlar kullanabilecekler. Diğer yandan Twitter kullanıcıları artık herhangi bir mesajı tıpkı WhatsApp’taki gibi yanıtlayabilecek ve istedikleri herhangi bir emoji ile tepki verebilecekler.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz