Okuma Süresi
1 dakika

Kia, Anadolu Grubu bünyesindeki yenilikçi adımlarına bir yenisini daha ekleyerek, elektrikli otomobil serisindeki en yeni üyesi EV9’u Türkiye’de tanıttı. 1.600 yıllık tarihi Şerefiye Sarnıcı’nın eşsiz atmosferinde gerçekleştirilen lansman, Kia’nın elektrikli geleceğe olan bağlılığını ve bu alandaki iddialı hedeflerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kia Türkiye yetkilileri ve aracın Türk tasarımcısı Berk Erner‘in de katılımıyla düzenlenen etkinlikte, EV9’un yanı sıra markanın gelecek vizyonu ve elektrikli otomobillerin önemi vurgulandı. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, 2022 yılından itibaren küresel pazarda sunulan elektrikli otomobilleri Türkiye’ye getirdiklerini belirterek, EV9’un E segmentindeki performansı, tasarımı ve teknolojisiyle sınıfında fark yaratacağını ifade etti.

Ağyel, elektrikli otomobillerin artık bir tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini, karbon nötr hedeflerine ulaşmak için otomotiv sektörüne büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. 2020 yılında duyurulan Plan S stratejisi kapsamında 2030 yılına kadar 14 elektrikli model geliştireceklerini açıklayan Ağyel, EV9’un bu stratejinin bir parçası olarak önemli bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye’deki elektrikli otomobil satışlarının hızla arttığını belirten Ağyel, bu trendin gelecekte daha da güçleneceğini dile getirdi.

Etkinlikte konuşan Kia EV9’un tasarımcısı Berk Erner ise, otomobil tasarımının kendisi için bir hayal olduğunu ve EV9 gibi bir aracı tasarlamanın gurur verici olduğunu söyledi. Kia’nın ‘Zıtlıkların Birleşimi’ tasarım felsefesini EV9’un her detayında görebileceğimizi belirten Erner, aracın tasarım, teknoloji, performans ve donanım açısından başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Kia, ayrıca geçtiğimiz yıl Güney Kore’de konsept olarak tanıtılan EV3 modelini de bu yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunmayı planlıyor. B SUV segmentinde yer alması beklenen EV3’ün menzil, tasarım ve teknoloji konularında iddialı olması bekleniyor. Kia’nın bu adımları, elektrikli otomobil pazarındaki güçlü konumunu pekiştirirken, sürdürülebilir bir gelecek için attığı adımlarla da dikkat çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz