Okuma Süresi
1 dakika

Ericsson Mobilite Rapru’na göre, önümüzdeki altı yıl içerisinde 5G kullanıcı sayısı dünya genelinde 2,6 milyara ulaşacak.

Video izleme oranlarının artması ve yeni hizmetlerin sunulmaya başlanmasıyla, akıllı telefon kullanıcılarının şu an 7,3 GB olan aylık veri kullanımının miktarı 2025 yılında 24 GB’ye ulaşacak. Ericsson Mobilite Raporu’na göre 2019 yılının sonunda 1,3 milyar olan hücresel IoT(Nesnelerin İnterneti) bağlantı sayısının 2025 yılında 5 milyarı bulması bekleniyor.

5G hizmetlerini geçtiğimiz Nisan ayında sunmaya başlayan Güney Kore’de büyük bir kullanıcı patlaması yaşandı. Ülke genelinde 2019 Eylül ayına kadar 5G’ye geçen kullanıcı sayısı 3 milyona ulaştı. Ericsson Mobilite Raporu’na göre geçtiğimiz Ekim ayında 5G hizmeti sunmaya başlayan Çin sayesinde 2019 yılının sonuna doğru 5G kullanıcı sayısının tahmini 13 milyon olacağı varsayılıyor.

Mevcut artış göz önüne alındığında, 5G’ye geçişlerin LTE’den çok daha hızlı olması bekleniyor. En hızlı kullanıcı sayısı artışının, 2025 yılında abonelerin yüzde 75’inin 5G’ye geçeceği tahmin edilen Kuzey Amerika bölgesinde yaşanması bekleniyor. Bunu yüzde 56 ile Kuzey Doğu Asya ve yüzde 55 ile Avrupa’nın takip edeceği Ericsson Mobilite Raporu’nda yer alan bilgiler arasında.

Raporda yer alan bir diğer bilgi ise, 5G kullanıcı sayısının 2025 yılında dünya nüfusunun yüzde 65’ini kapsayacağı yönünde. Ericsson Mobilite Raporu’na göre küresel mobil veri trafiğinin yüzde 45’inin 5G üzerinden geçeceği öngörülüyor.