Android işletim sistemi için zararlı olduğu belirtilen 21 yeni Android uygulaması daha bulundu. Uygulama marketleri her ne kadar işleri sıkı tutmaya çalışsa da gündeme yine Android kullanıcıların cihazlarında bulunmaması gereken zararlı uygulamalar çıktı.
Dünyanın en büyük uygulama marketi Google Play’de yer alan 21 uygulamanın daha zararlı olduğu tespit edildi. Araştırma firmaların bulduğu ve Android akıllı telefonlar için zararlı olan 21 uygulamanın da silinmesi gerektiği belirtiliyor. Ortaya çıkan ve Android cihazlara zarar verdiği belirtilen 21 uygulamanın Google Play Store’dan kaldırıldı.
Google Play Store hem geliştiricilerin yüklediği hem de kullanıcıların indirdiği uygulama bakımından birinci sırada yer alıyor. Hal böyle olunca dünyanın en büyük uygulama marketi olarak anılan Google Play Store’da denetimler sıkı olsa da yaşanan problemler ortaya çıkıyor. Bu bağlamda zaman zaman gündeme gelen Android cihazlar için zararlı olduğu belirtilen uygulamalara yenilerinin eklendiği duyuruldu. “HiddensAdds” olarak adlandırılan zararlı uygulamalar, kullanıcıların karşılarına sıklıkla reklam çıkarması ve bazı zararlı platform ve sitelere otomatik yönlendirme yapmasıyla tanınıyor. Ortaya yeni çıkan zararlı Android uygulamalarının da daha önce olanlar gibi, kendilerini unutturmaya çalıştıkları belirtiliyor. Bu tarz uygulamalar genellikle, cihazlara indirildiği zaman “düzgün çalışmıyor” ya da “düzgün yüklenmiyor” şeklinde uyarılar veriyor. Kullanıcıların pek çoğu bu uyarıları aldıktan sonra söz konusu uygulamaları cihazlarından silmeye çalışıyor. Ancak uygulama simgesinin silinmesi bu tarz uygulamaları telefondan tam olarak kaldırmaya yetmiyor. Arka planda çalışmaya devam eden bu uygulamalar kullanıcılara reklam göstermeye aktif olarak devam ediyor.
Android akıllı telefonlar için zararlı olduğu belirtilen uygulamalar
- Shoot Them
- Crush Car
- Rolling Scroll
- Helicopter Attack
- Assasin Legend
- Helicopter Shoot
- Rugby Pass
- Flying Skateboard
- Find the Differences
- Puzzle Game
- Iron it
- Shooting Run
- Plant Monster
- Find Hidden
- Rotate Shape
- Jump Jump
- Sway Man
- Dessert Against
- Money Destroyer
- Cream Trip
- Props Rescue
- Find 5 Differences
İlginizi Çekebilir:
Google Play Store en fazla zararlı yazılım içeren ikinci mağaza
Telefonlardan hemen silinmesi gereken 30 Android uygulaması
Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..