Ananas Drone
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Malezya’daki araştırmacılar; ananas yapraklarından elde edilen lifi, ‘drone’ gövdesi haline getirmek için yeterince sağlam bir malzemeye dönüştürmenin yolunu bulduklarını duyurdu. Konuya ilişkin açıklamada; söz konusu materyalden üretilen ‘drone’ların, çok daha hafif ve uygun maliyetli olduğu belirtildi.  

Malezya’daki araştırmacılar; ananas yapraklarından elde edilen lifi, drone gövdesi haline getirmek için yeterince sağlam bir malzemeye dönüştürmenin yolunu bulduklarını duyurdu. Söz konusu gelişmeye imza atan üniversite ekibi, konuyla ilgili ‘Reuters’a konuştu. Yapılan açıklamada; ananas yapraklarından elde edilen lif ile üretilen ‘drone’ gövdelerinin, sentetik elyaftan üretilen gövdelere göre çok daha yüksek bir dayanıklılık/ağırlık oranına sahip olduğu ifade edildi. Bu drone’ların ayrıca, çok daha hafif ve uygun maliyetli olduğunun da altı çizildi.  

Araştırmacılara göre; söz konusu materyalden üretilen hasarlı bir gövde, toprak altına gömülebiliyor ve gövdedeki biyo-kompozit malzeme, iki hafta içerisinde ayrışarak yok oluyor. Ananas yaprağından elde edilen lifler ile üretilen ‘drone’ların, 1.000 metreye kadar yükselebildiği ve diğer birçok drone gibi, 20 dakika boyunca havada kalabildiği belirtiliyor. Üniversite ekibi, tarımsal kullanım için görüntüleme sensörleri gibi daha ağır yük taşıyabilen daha büyük ‘drone’lar üretmeyi de hedefliyor.  

Ananas yaprağından ‘drone’ üretme projesi, atıklar için sürdürülebilirliği amaçlıyor 

Ananas Yaprağından Drone

Diğer yandan; 2017 yılında başlatılan ananas yaprağından ‘drone’ üretme projesi, ananas atıkları için sürdürülebilir kullanım alanları yaratmayı amaçlıyor. Çiftçilerin, çoğunlukla hasat sonrası ananas yapraklarını yaktığı veya attığı da biliniyor. Bu alışkanlık, hava kirliliğinin artmasına neden oluyor. Bunun yerine atıkların bu tip amaçlar için satılmasının, hem çiftçi gelirini artıracağı hem de çevreye olumlu katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Bilim İnsanları, Karbondioksiti Jet Yakıtına Dönüştürmeyi Başardı 

Çin’in 500 Metrelik ‘FAST’ Teleskobu, Nisan’da Dünya Genelindeki Bilim İnsanlarının Araştırmalarına Açılıyor! 

Türk Bilim İnsanları Koronavirüsü 30 Saniyede Öldüren Kabin Tasarladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz