Okuma Süresi
1 dakika
Dünyanın artan ekoloji ve iklim sorunlarının ardından aranan çözümler noktasında en popüler araçlardan birisi de elektrikli otomobiller. Bu nedenle de dünya çapında önemli markalar ve firmalar kendilerini elektrikli otomobil üretimine yönlendirmeye devam ediyor. Bu büyük isimlerden birisi de Bosch. Almanya merkezli elektronik ve mühendislik devi olan Bosch, bu amaçla son olarak ABD’li yarı iletken üreticisi TSI Semiconductors’ü satın alacağını ilan etti.
Almanya merkezli ve oldukça da güçlü bir isim olan elektronik ve mühendislik devi olan Bosch, elektrikli otomobiller için oldukça büyük bir önemi olan silisyum karbür çiplere odaklanmak için kolları sıvadı. Bu maksatla TSI Semiconductors’ü satın almak istediğini açıklayan Bosch, bunun için tam 1.5 milyar doları gözden çıkardı. İşte Bosch’un planlarına dair detaylar!

Bosch İçin Bu Çipler Önemli

Almanya merkezli olan ve elektronik, mühendislik alanlarında bir dünya markası haline dönüşen Bosch, yarı iletken dünyası adına son derece önemli olan bir açıklama yaptı. Firma tarafından resmi olarak gerçekleştirilen açıklamada, bugün pek çok üründe çiplerine rastladığımız ABD’li şirket TSI Semiconductors’ü satın almak istediklerini duyurdu. Hatta oldukça kararlı oldukları bu satın alma için de 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapabileceklerini kabul etti. TSI Semiconductors’ü satın aldıktan sonra ise firma özellikle silisyum karbür çiplere odaklanmayı planlıyor. Bilhassa elektrikli otomobiller için kritik önem arz eden bu çiplerin elektrikli otomobillerdeki menzili yaklaşık olarak yüzde 6 oranında artırdığı ve şarj verimliliğini de yüzde 50’ye kadar daha az enerji tüketerek artırdığı söyleniyor. Diğer yandan Bosch’un geleceğe yönelik planlarınınsa yalnızca silisyum karbür çiplerden ibaret olmadığı biliniyor.

Hedef Elektrikli Araç Pazarındaki Büyük Pay

Bosch şirketi tarafından yapılan resmi açıklamalarda, TSI Semiconductors’ün ABD’nin Roseville isimli kentinde bulunan fabrikasının en yeni teknolojilerle donatılarak hızlıca çip üretimine geçileceği belirtildi. Söz konusu planlamaya göre ise ilk çiplerin 2026 yılında üretilmiş olması bekleniyor. Açıklanan bu devasa yatırımdan son derece memnun olan şirketin üst düzey yöneticilerinden Markus Heyn, “Yarı iletken operasyonlarımızı uluslararası ölçekte genişleterek, elektrikli araç pazarındaki yerel varlığımızı güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz