Dell’in iş dünyası için premium çözümü XPS serisi neler sunuyor? Performansı nasıl? Şarjı ne kadar gidiyor? Detaylar Dell XPS 15 9500 inceleme yazımızda.
Yakın zamanda Tekno Safari YouTube kanalımızda Dell XPS 15 9500 inceleme videosuyla karşınızda olmuştuk. Şimdi de cihaza dair deneyimlerimizi teknosafari.net okurları için bu inceleme yazısıyla aktarıyoruz. Dell XPS 15 özellikleri, tasarımı ve performansı kime, neler sunuyor? Tüm bu sorulara Dell XPS 15 inceleme yazımızda yanıt vermeye çalıştık.
Dell XPS 15 tasarım
XPS serisi iş dünyasından mimariye, müzikten tasarıma kadar farklı disiplinlerdeki ihtiyaçları karşılayabilmeyi hedefleyen premium bir seri. Bu sebeple hem tasarım hem de kullanılan malzemeler cihazın kalitesini gözler önüne seriyor. Bunu, cihazı kutudan çıkarttığınız an fark ediyorsunuz. Dell XPS 15 tasarım ve malzeme kalitesi olarak hayli üst seviyede. Gövdesi CNC ile işlenmiş alüminyumdan imal edilen bilgisayarın klavyesiyse karbon fiber kompozitten üretilen bir yüzeye yerleştirilmiş. Yani dokunduğunuz, gördüğünüz her yer premium malzemelerle donatılmış.
Bizim inceleme ürünümüz 15 inç boyutundaki model olmasına rağmen masada kapladığı alan çok da büyük değil. Ekran çerçeveleri olabildiğince ince tutulan cihaz, normal çerçevelere sahip 13 inç boyuttaki bilgisayarlar kadar yer kaplıyor. Görece ufak boyutu ve 1,8 kilogramlık ağırlığıyla taşınabilirlik açısından gayet avantajlı. Tabii daha da hafif olsun isterseniz XPS serisinin küçük boyutları da var.
Gövdesinde 3 adet USB-C, bir adet SD kart, bir adet de kombo 3,5 mm kulaklık girişi bulunan bilgisayarın kutusundan USB-C’den USB-A ve HDMI’a dönüştürücü de çıkıyor.
Bilgisayar genel olarak çok şık bir tasarıma sahip. Bu tasarım premium malzemelerle destekleniyor. Böylece Dell XPS 15 hem göze hitap ediyor hem de kolay tanışınabilir bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.
Dell XPS 15 Ekran
Dell XPS 15 ekran olarak da iddialı. Dell’in InfinityEdge adını verdiği bu ekranda çerçevelerin oldukça ince tutulduğunu söylemiştik. FHD+ ya da UHD+ çözünürlük seçeneklerine sahip olan ekranın ayrıca dokunmatik girişi destekleme opsiyonu da var. Bizim inceleme ürünümüz dokunmatik olmayan bir ekrana sahipti. Dokunmatik olmayan ekranlar parlamaları önleyen mat kaplamaya sahipken dokunmatik ekranda da yansımaları önlemek adına bir kaplama mevcut.
Bilgisayarın ekranı oldukça canlı. 500 nit parlaklığa çıkabilen ekran HDR desteğine de sahip. Ancak herhangi bir yüksek tazeleme hızı kullanıcıya sunulmamış. Kullanımlarımız esnasında bilgisayarın ekranından hem renk dengesi hem de parlaklık açısından oldukça memnun kaldık.
Bu kaliteli ekran, Dell’in Dell Cinema Experience adını verdiği deneyimin bir parçası. Bu ekranla beraber 8W gücündeki ses çıkışı ve düşük gecikmeli Wi-Fi bağlantısı, kaliteli bir sinema deneyimi yaşatmak için Dell Cinema Experience adı altında bir araya geliyor.
Dell XPS 15 Performans
Dell, XPS serisinde tüm ihtiyaçlara yanıt verebilmek için performans anlamında da bolca özelleştirme sunuyor. 16GB’tan 64GB’a kadar RAM bellek seçenekleri mevcutken NVMe depolama alanıysa 512GB ile 2TB arasında seçeneklere sahip. Ayrıca bilgisayarı Intel’in 10. nesil i7 ya da i9 işlemcisiyle birlikte alabiliyorsunuz. Ekran kartıysa GTX 1650 Ti olarak sunulmuş.
İnceleme ürünümüz i7 işlemciye sahipti. Beklendiği üzere performans anlamında hiçbir sıkıntı yaşatmadı. GTX 1650 Ti harici ekran kartına da sahip olduğu için oyun oynamak istediğiniz zamanlarda da Dell XPS 15 performans açısından yarı yolda bırakmıyor. Özellikle yoğun olmayan kullanımlarda bilgisayar sessiz ve gücü idareli şekilde kullanarak çalışmayı başarıyor.
Dell XPS 15 Batarya performansı
Bilgisayarın tasarımı şık, ekranı kaliteli, performansı iyi ancak bunları premium bir bilgisayardan bekliyorsunuz. Dolayısıyla bu alandaki başarılar pek şaşırtıcı olmuyor. Yine de Dell XPS 15 batarya performansı açısından bizi şaşırtmayı başardı. Hafif kullanımlarla 8 saati gören hatta aşan bir pil ömrü sunması onu gerçek bir taşınabilir iş bilgisayarı yapıyor.
56Whr bataryayla gelen dokunmatik ekranlı olmayan model, kutudan çıkan 130W gücündeki şarj aletiyle besleniyor. Bu şarj aleti yaklaşık 90 dakikalık bir sürede 0-100’e şarjı tamamlıyor.
Dell XPS 15 Alınır mı?
Dell, XPS serisiyle pek çok şeyi iyi bir paket halinde sunuyor. Peki Dell XPS 15 alınır mı? Güncel kurlar ve Dell’in sunduğu 2 yıl yerinde garanti hizmeti nedeniyle ürünün fiyatı 30 bin TL civarında. Bütçenizi buralara esnetebiliyorsanız, bu cihazı göz önünde bulundurmanızı öneririz.
Dell XPS Dizüstü bilgisayarlarını satın almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmayı unutmayın!
İlginizi Çekebilir: