default
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Drone teknolojilerinde yaşanan gelişme ile birlikte artık dronelar birçok alanda kullanılabiliyor. Satışı Dronmarket tarafından gerçekleştirilen DJI T40 ile günde 2000 dekara varan ilaçlama yapılabiliyor. 

Popüler bir drone üreticisi olan DJI, ilaçlama gibi farklı kullanım alanlarına yönelik çeşitli drone modelleri sunuyor. Dronmarket tarafından satışı gerçekleştirilen ve tarım sektöründe önemli işlere imza atan DJI T40, son olarak 2000 dekara varan ilaçlama yapabiliyor. İşte detaylar!

DJI T40 ile Günde 2000 Dekar İlaçlama

Genel olarak, drone’lar tarım sektöründe verimliliği artırmak ve ilaçlama gibi işleri daha hızlı ve etkili bir şekilde yapmak için kullanılabiliyor. Ancak, ilaçlama hızı, uygulanan ilaç miktarı, uçuş süresi ve diğer faktörler, kullanılan drone modeline, hava koşullarına ve uygulama gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir. Bu noktada tüm koşulları dikkate alarak en iyi performansı yakalamaya çalışan DJI T40, büyük miktarlardaki tarım alanlarında oldukça başarılı. Türkiye’nin önde gelen drone teknolojileri platformu olan Dronmarket tarafından
satışı gerçekleştirilen DJI T40, 40 litre ilaç haznesine sahip. Bu özelliği ile en yüksek kapasiteli ilaçlama dronu olarak kabul edilen DJI T40, günde 2000 dekara varan kapasitede ilaçlama yapabiliyor. Böylelikle geleneksek püskürtme ile ilaçlama yöntemlerine göre 8 kat daha fazla alanı ilaçlayabiliyor. Ayrıca DJI T40, 360 derece çok yönlü engel algılama binoküler sensör ve 50 metre engel tanıma mesafesi ile daha düzgün ölçeklendirme de yapabiliyor.

Tarımda Drone Kullanmanın Avantajları

En başarılı performans için ultra yüksek çözünürlüklü 12 mp kamerası ile 10 dakikada 66 dekara kadar alanın 3 boyutlu haritalamasını çıkartabiliyor. Ayrıca çift atomize püskürtme diski ile T40, meyve bahçeleri konusunda da en doğru tarım dronu olarak kabul ediliyor. Kullanım açısından da rahatlık sağlayan ergonomik ve yenilikçi bir uzaktan kumanda sayesinde alçak irtifalardaki uçuşlar da kolaylıkla yönetilebiliyor.

Traktör kullanımına bağlı akaryakıt masrafını ortadan kaldıran dronlar, tarımsal ilaçlama ürünlerini eşit ve dengeli biçimde uygulayabiliyor. Hatta zirai kimyasalları uygulayan kişilerim de sürekli olarak tarım ilacına maruz kalmalarının önüne geçilmiş oluyor. Tarımsal ilaçlamada drone kullanımının bir diğer faydası da, tarımsal girdi maliyetlerinin düşmesidir. Çünkü dronelar sayesinde işçilik, demirbaş amortismanı, işletme masrafları gibi pek çok girdi kaleminde düşüş sağlanabilir. Hatta bakım onarım, yedek parça bulundurma gibi zorunluluklar da ortadan kalkar. Kısacası böylelikle geleneksel püskürtme yöntemlerine göre %95 oranında su tasarrufu sağlanır ve ilaçlama maliyetlerinde %50-60 oranında azalma meydana gelir.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz