Coronavirüs salgını sebebiyle ara verilen eğitim-öğretim bugün uzaktan eğitim sistemiyle yeniden başladı. Öğrenciler TV platformları ve EBA internet sitesi üzerinden derslere uzaktan erişebiliyor. EBA TV nasıl izlenir , EBA TV ders programı , EBA TV frekans bilgileri ve diğer tüm ayrıntılar haberimizde.
Türkiye’de yeni tip coronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için uzaktan eğitimler başladı. Dersler, TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden üzerinden gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin büyük bir kısmı da EBA TV ders programı ve diğer bilgiler hakkında merak içinde.
Eğitimler ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na ait eğitim sitesi www.eba.gov.tr üzerinden de yayınlanacak. Peki EBA tv öğrenci girişi, EBA TV ders programı, EBA TV veli girişi, EBA TV yayın akışı gibi bilgilere nasıl erişilir?
EBA Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?
EBA’ya giriş yapmak için öncelikle tarayıcınızı açıp, Google adres çubuğuna veya arama butonuna “EBA” yazmanız ve www.eba.gov.tr web sitesine girmeniz gerekiyor.
EBA üzerinden öğrencilerin ders izleyebilmesi için sisteme giriş yapması gerekiyor. EBA giriş işlemi ana sayfa üzerinde yer alan “EBA’ya devam et” butonuna tıklayarak yapılıyor. Bu butona tıkladıktan sonra açılan sayfadaki kutucuklara gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor.
EBA giriş için tıklayınız
İlk olarak üstteki kutucuğa TC kimlik numarası yazılır, ardından alttaki kutucuğa da resimdeki “güvenlik kodu” yazılır. Bu kodu eğer okuyamıyorsanız resmin altındaki “yenile” tuşuna basarak okuyabildiğiniz yeni bir kodun gelmesini sağlayabilirsiniz.
Öğrenciler EBA’ya e-Okul bilgileri ile öğrenci girişi üzerinden girebiliyorlar. Giriş yapıldıktan sonra ise öğrenciler yeni şifrelerini belirleyebiliyorlar.
EBA’ya giremiyorum
İnternet üzerinden sağlanan ders içerikleri için öğrencilerin ders programına bakarak bu saatler içerisinde sisteme giriş yapması gerekiyor. Aksi halde EBA giriş işlemi hata veriyor. Bu sebeple öğrencilerin ders saatlerine göre EBA’ya giriş yapması gerekiyor.
Ders saati dışında yapılan girişlerde “Değerli öğrencilerimiz, EBA’ya girişlerinizi sadece ilgili ders saati için gerçekleştirebilirsiniz. Lütfen size atanmış ders saatinde giriş yapınız.” uyarısı çıkıyor. Giriş işlemi yapabilmek için öğrencilerin ders programına bakması gerekiyor.
EBA ders programı nasıl öğrenilir?
EBA ders programı hakkında bilgi almak isteyen öğrenci ve veliler bu bilgileri yine www.eba.gov.tr adresine giderek öğrenebilir. EBA ders programı ana sayfada yer alıyor.
Bulunduğunuz sınıfa ilişkin EBA ders programını görmek için öncelikler 1,2 ve 3 ile numaralandırılmış alana tıklamanız ve hangi grupta yer alıyorsanız bunu seçmeniz gerekiyor. İlkokul, ortaokul veya lise butonlarından birine tıkladıktan sonra 4 numaralı alanda seçim yapmanı gerekiyor. Burada da hangi sınıfta okuyorsanız buna tıklamanız gerekiyor. Örneğin 3. sınıf EBA ders programına erişmek istiyorsanız “3.sınıf” butonuna tıklamanız gerekli.
EBA’da gelecek günler ve haftaların ders programını da görebilirsiniz. Buna bağlı olarak planlama yapmanız kolaylaşacaktır. yukarıdaki görselde 5 numaralı alana gelerek, tarih seçebilirsiniz. Sol ve sağda bulunan ok işaretlerine tıklayıp önceki ve sonraki günleri görüntüleyebilirsiniz. Seçtiğiniz günün EBA ders programına erişmek için o tarihin üzerine tıklamanız gerekiyor.
EBA Ders Programı İndirme
EBA ders programı ve EBA haftalık yayın akışı bilgilerini isterseniz telefonunuz veya bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için www.eba.gov.tr adresine giderek sol alt köşede yer alan “Haftalık yayın akışını indirmek için tıklayın.” butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu sayfaya ulaştıktan sonra isterseniz telefonunuz ile ekran görüntüsü de alabilirsiniz.
EBA Veli Girişi Nasıl Yapılır?
Öğrenciler için uzaktan eğitim sağlanan EBA’ya velilerin girmesi de mümkün. EBA veli girişi e-Devlet bilgileri ile yani TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile yapılabilir. Ancak bu işlemi e-Okul sistemine kayıtlı veli yapabilir. EBA veli girişi için EBA şifresini de sadece o alabilir. Örneğin bir öğrencinin e-Okul’da kayıtlı velisi babası ise öğrencinin annesi e-Okul’da veli olarak kaydı olmadığı için EBA şifresini alamayacaktır. Sistemde veli olarak kimin kayıtlı olduğu bilinmiyorsa veliler okul yönetimlerine başvurarak bilgi alabilirler. Bununla birlikte e-Devlet şifresi ile de EBA’ya girmek mümkün.
Bakan Selçuk, öğrencilerin EBA’ya nasıl gireceğini Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi veya “eba.gov.tr”, 444 0 632 numaralı telefondan da öğrenebileceğini kaydetti.
EBA TV “eba.gov.tr” adresinden kolaylıkla açılıyor. İlkokul, ortaokul ve lise derslerine göre listelenen ders saatleri öğrencileri bilgilendiriyor.
EBA TV hangi kanalda?
EBA TV yayınları için 3 farklı kanal, HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılacak. EBA TV’ye uydu, Türksat Kablo, Tivibu, Turkcell TV+, Vodafone TV, D-Smart, Bein Digiturk platformalarından erişebilirsiniz.
Hangi kanallar olacak?
EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise olmak üzere üç kanal uzaktan eğitimde kullanılacaktır.
EBA TV televizyon kanalları yayın akışlarına nereden ulaşabilirim?
Yayın akışlarına eba.gov.tr ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabilecektir. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecektir.
Öğrenciler gün boyu TV başında mı olacaklar?
Öğrenciler EBA TV’den ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecektir.
EBA TV yayınlarının tekrarları olacak mı?
Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilir.
Ayrıca eba.gov.tr üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.
Dersi hangi öğretmenler anlatıyor?
Millî Eğitim Bakanlığı’nın seçtiği alanında başarılı öğretmenler ders anlatım videoları ile konuları anlatıyor.
EBA TV uydu Frekans Bilgileri Nedir?
HD Alış bilgileri:
Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3
SD Alış bilgileri:
Alış frekansı :11.916 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 30.000
FEC : 3/4
EBA TV uydu ayarları nasıl yapılır?
SD (Standart çözünürlüklü) EBA TV İlkokul SD, EBA TV Ortaokul SD, EBA TV Lise SD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır.
TKGS (TURKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, EBA TV Ortaokul SD 90. Kanaldan, EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilir.HD (yüksek çözünürlüklü) EBA TV İlkokul HD, EBA TV Ortaokul HD, EBA TV Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilir.